0
1
σχόλια
244
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Γοητεία είναι ένας τρόπος να σου λένε ναι, χωρίς να έχεις κάνει καμιά σαφή ερώτηση»
 
DOCTV.GR | WIKI COMMONS
1 Νοεμβρίου 2022
Πρώτα, πρέπει να ξέρετε ότι πάντα είχα επιτυχία με τις γυναίκες χωρίς να καταβάλλω ιδιαίτερη προσπάθεια. Δεν εννοώ πως τα κατάφερνα να τις κάνω ευτυχισμένες ούτε και πως ήμουν ευτυχισμένος χάρη σ' εκείνες. Όχι, πολύ απλά, τα κατάφερνα.

Πετύχαινα το σκοπό μου σχεδόν όποτε ήθελα. Μ' έβρισκαν γοητευτικό, για φανταστείτε! Ξέρετε τι είναι η γοητεία: ένας τρόπος να σου λένε «ναι», χωρίς να έχεις κάνει καμιά σαφή ερώτηση. Έτσι συνέβαινε μ' εμένα εκείνη την εποχή.

Μόνο, να, η επιβεβαίωση δεν είναι ποτέ οριστική, πρέπει να ξαναρχίζεις με την κάθε καινούργια γυναίκα. Κι έτσι, καταλήγεις ν' αποκτάς συνήθειες. Τα λόγια σού έρχονται αμέσως, δίχως να τα σκεφτείς, φέρεσαι μηχανικά: φτάνεις κάποια μέρα σε κατάσταση να παίρνεις χωρίς να ποθείς πραγματικά.

Πιστέψτε με, για μερικούς τουλάχιστον ανθρώπους, το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο είναι να μην παίρνουν κάτι που δεν το ποθούν.

 
Αλμπέρ Καμύ, Η Πτώση. ​Ο Αλμπέρ Καμύ (7 Νοεμβρίου 1913 - 4 Ιανουαρίου 1960). Γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας, ιδρυτής του Theatre du Travail (1935), για το οποίο δούλεψε ως σκηνοθέτης, διασκευαστής και ηθοποιός. Ανάμεσα στα πιο γνωστά του έργα, περιλαμβάνονται τα μυθιστορήματα Ο Ξένος και Η Πανούκλα, τα θεατρικά Καλλιγούλας και Οι Δίκαιοι, αλλά και τα φιλοσοφικά δοκίμια Ο Μύθος του Σίσσυφου και Ο Επαναστατημένος Άνθρωπος. Το 1957 τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.


Διαβάστε επίσης:
Καμύ: Πάντα οι ίδιες λέξεις που λένε τα ίδια ψέματα
Καμύ: Χρειάζεται καθαρή καρδιά για να πας στην Ελλάδα
Καμύ: Η αξία του ταξιδιού
εμφάνιση σχολίων