0
1
σχόλια
236
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Μαρία Μήτσορα απόσπασμα από το Η Κυρία Τασία και ο Γουλιέλμος Καταβάθος (εκδ. Πατάκη)
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
8 Φεβρουαρίου 2022
«Αν στεκόμασταν μαζί στις μύτες των ποδιών, σαν να στεκόμασταν στην άκρη του κόσμου, τι θα διαλέγαμε από τα πράγματα του κόσμου;»
 
Τη θάλασσα θα διαλέγαμε, τα βουνά, ένα απαλό αεράκι, τη λάμψη της άνοιξης και της νιότης, τις γάτες όταν κουτουλάνε χαϊδευτικά η μία την άλλη, τα σκυλιά όταν κουνώντας τις ουρές τους προσπαθούν να βιδωθούν στον ουρανό.
 
Μάτια ζεστά ανθρώπων θα διαλέγαμε και βόλτες χεράκι χεράκι, ένα μισό γελάκι και μια παλιά μας θλίψη.
 
Πού είναι η παλιά μας χαρά και η παλιά μας θλίψη;
 
 
Η Μαρία Μήτσορα γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σµύρνη. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Παρίσι. Παντρεύτηκε έναν Γάλλο, που µετά χάθηκε για χρόνια στη Λεγεώνα των Ξένων. Έχει ταξιδέψει σε πολλά σηµεία του πλανήτη, από τον πολικό κύκλο έως το ακρωτήριο Ταίναρο. Όσο τα χρόνια περνάνε, αγαπάει όλο και περισσότερο τις γάτες. Έχει εκδώσει οκτώ βιβλία, παρότι ο αγαπηµένος της αριθµός είναι το εννέα. Έχει επίσης δηµοσιεύσει διηγήµατα και ταξιδιωτικά κείµενα σε περιοδικά και εφηµερίδες. Από τις Εκδόσεις Πατάκη έχουν εκδοθεί τα έργα της: Άννα, να ένα άλλο, Με λένε λέξη (σειρά «Η κουζίνα του συγγραφέα»), Καλός καιρός / Μετακίνηση, Από τη μέση και κάτω, Η κυρία Τασία και ο Γουλιέλμος Καταβάθος (Το βιογραφικό της από τις εκδ. Πατάκη) 


Διαβάστε επίσης:
Bjork: «Πρέπει να εφεύρουμε έναν νέο κόσμο»
«Αν έρθουν για εμένα το πρωί, θα έρθουν για εσένα τη νύχτα»

 
εμφάνιση σχολίων