0
1
σχόλια
229
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Καφέ, κακάο, βοδινό, σόγια, φοινικέλαιο, ξύλο και άλλα προϊόντα που συνδέονται με την αποψίλωση των δασών θα απαγορεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
25 Νοεμβρίου 2021
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε νόμο με στόχο την αποτροπή της εισαγωγής φοινικέλαιου, βοείου κρέατος, καφέ και άλλων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων δερμάτων και επίπλων, που συνδέονται με την αποψίλωση των δασών, απαιτώντας από τις εταιρείες να αποδείξουν ότι οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού τους δεν συμβάλλουν στην καταστροφή των δασών.

Η μόδα του No Bathing, το Χόλιγουντ και η σπατάλη νερού

Το καουτσούκ δεν έχει συμπεριληφθεί στις προτάσεις ενώ σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις, τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει 5 εκατομμύρια εκτάρια αποψίλωσης των δασών.

«Ο κανονισμός μας για την αποψίλωση των δασών απαντά στις εκκλήσεις των πολιτών για ελαχιστοποίηση της ευρωπαϊκής συμβολής στην αποψίλωση των δασών». Η Επιτροπή ελπίζει ότι ο νόμος θα ψηφιστεί μέχρι το 2023, με τις μεγάλες εταιρείες να δίνουν περίοδο χάριτος 12 μηνών για να συμμορφωθούν και τους μικρότερους 24 μήνες. Η μη συμμόρφωση θα είχε ως αποτέλεσμα πρόστιμο έως και 4% του κύκλου εργασιών μιας εταιρείας.

H δασοκάλυψη της Γης τα τελευταία 30 χρόνια ;έχει μειωθεί κατά τρεις Γαλλίες. Οι εκπομπές από τον τομέα της χρήσης γης, που προκαλούνται από την αποψίλωση δασών, είναι η δεύτερη σημαντικότερη αιτία της κλιματικής αλλαγής μετά την καύση ορυκτών καυσίμων.


Διαβάστε επίσης:
Τα χταπόδια έχουν συναισθήματα και θα προστατεύονται από τον νόμο
Λιώνουν οι πάγοι «στη στέγη της Αφρικής»
VIDEO: Ναι, οι πιγκουίνοι απολαμβάνουν την τέχνη στο μουσείο


 
εμφάνιση σχολίων