0
1
σχόλια
512
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Όχι δεν είναι απλά άλλη μια Γυναικοκτονία είναι κάτι πολύ πιο επικίνδυνο και ανίατο. Από τον Τέλλο Φίλη
 
DOCTV.GR
20 Ιουλίου 2021
Όχι δεν είναι απλά μια άλλη «Γυναικοκτονία» είναι κάτι πολύ πιο επικίνδυνο και ανίατο. Ποτέ κανένας δεν θα βρει την συναισθηματική ανταπόκριση που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί ως άνθρωπος, ως άντρας, ως γυναίκα, σε συνθήκες κρεοπωλείου. Οι πλατφόρμες γνωριμιών είναι ένα μέσο για μια πρόσκαιρη εκτόνωση μιας κάβλας, μιας ψυχωτικής επιθυμίας για αποδοχή, όχι για συναισθηματική ολοκλήρωση.

Κι όσο οι πάντες αρνούνται να δουν αυτή τη τρομερή μετάλλαξη, την ύπουλη προσπάθεια χειραγώγησης του πιο επαναστατικού από τα ανθρώπινα αισθήματα, του ΕΡΩΤΑ, τόσο οι γυναικοκτονίες θα αυξάνονται.

Θέλει χρόνο, τρόπο, παιδεία, ασφάλεια, γνώση χωρίς ταμπού, και κυρίως συναισθηματική διαπαιδαγώγηση κι όχι εικονικές φιγούρες, που ορίζουν ως «επιδραστικές περσόνες στα social» τι είναι sexy, επιθυμητό, ωραίο, τέλειο, στην ουσία όμως διαφημίζουν ως κανονικότητα της εποχής, το χυδαίο, το αναλώσιμο, το πρόστυχο, το εφήμερο, μια Barbie που μπορούμε να τις κόψουμε τα πόδια, τα χέρια τα μαλλιά να της βγάλουμε τα μάτια κι ο μπαμπάς θα μας αγοράσει μετά μια άλλη, με την σιωπή ΟΛΩΝ μας και τις φτιαχτές ανάγκες για να προκύψει σχέση μεταξύ δυο ανθρώπων. Τεράστιο ψέμα που βολεύει μόνο τους διαφημιστές, όχι τους αληθινούς ανθρώπους που ξέρω τουλάχιστον εγώ.


Οι φεμινίστριες της γενιάς μου διεκδίκησαν -και το κατάφεραν- να επιτρέπονται ΟΛΑ στο σεξ, αρκεί να υπάρχει συναίνεση και των δύο που συμμετέχουν. Όλα τ' άλλα είναι βιασμός και κακοποίηση, παιχνίδι εξουσίας    

Θέλει δουλειά από την αρχή και σκάψιμο μέσα μας γερό, κι όχι απλά εκτόνωση της εφήμερης κάβλας μας. Ο Οργασμός του αρσενικού είναι απλά ένα σπλαχνικό κατούρημα. Ο Οργασμός του θηλυκού γίνεται με άλλες διεργασίες, που οι φεμινίστριες της γενιάς μου διεκδίκησαν -και το κατάφεραν- να επιτρέπονται ΟΛΑ στο σεξ, αρκεί να υπάρχει συναίνεση και των δύο που συμμετέχουν. Όλα τ' άλλα είναι βιασμός και κακοποίηση, παιχνίδι εξουσίας φύλων που ποτέ δεν θα έχει αίσια κατάληξη, δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το δεις.

Ας επιστρέψουμε λοιπόν στα βασικά γιατί με όλα αυτά που βλέπω, πάρα πολύ πίσω έχουμε πάει όλοι μας. ΟΛΟΙ ΜΑΣ και μόνο θύματα θα έχουμε από δω και πέρα -και δεν εννοώ μόνο νεκρές γυναίκες, αλλά και τους ψυχικά αρρώστους ανδροπρεπείς, αρσενικούς, άνδρες. Ας δούμε έστω τώρα κατάματα τι «κατασκευάσαμε» σαν σύγχρονες αξίες ζωής, κι όσοι μπορούμε ακόμη, ας ντραπούμε λίγο. Δεν κουνάω το δάκτυλό σε κανέναν. Καταγράφω αυτό που απλά βλέπω να συμβαίνει γύρω μου...
 

Ο Τέλλος Φίλης είναι ποιητής, γεννήθηκε το 1960 στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στο Νέο Ψυχικό της Αθήνας και μένει στη Θεσσαλονίκη. Είναι ενεργό μέλος της Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου, ιδρυτικό μέλος της πολιτιστικής δράσης Η Ποίηση Γυμνή και τακτικός συνεργάτης του λογοτεχνικού περιοδικού Εντευκτήριο και της Παράλλαξης. Είναι υπεύθυνος της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, που υπάγεται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Κείμενά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά από τη Σοφία Γεωργαλλίδη και στα γαλλικά από τον Herve Georgelin. Κυκλοφορούν τα βιβλία του: Το έσχατο έρμα - Πόλις, Μια εβδομάδα που δεν κατάφερε να γίνει μεγάλη - Ρώμη, Ένας απλός υπάλληλος βιντεοκλάμπ και άλλα κείμενα –Εντευκτήριο, Αποσιωποιητική ηλικία– Bibliotheque.
 

Διαβάστε επίσης:
Τέλλος Φίλης: Τρίτη
«Το δικαίωμα να ζεις ειρηνικά»
Το «μαύρο» που κρύβουμε μέσα μας
εμφάνιση σχολίων