0
1
σχόλια
253
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Στην Ασία, οι ελέφαντες εισβάλλουν μέσα σε σπίτια. Γιατί;
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ | UNSPLASH
25 Ιουνίου 2021
Η Ratchadawan Puengprasoppon ξύπνησε στις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου το πρωί, από ήχους συντριβής που ακούγονταν μέσα στο σπίτι της στην Ταϊλάνδη. Ανακάλυψε το κεφάλι ενός ελέφαντα να σπρώχνει τον τοίχο της κουζίνας δίπλα στην πιατοθήκη.

Ο αρσενικός ελέφαντας, που ονομάστηκε Boonchuay, έψαχνε στα συρτάρια της κουζίνας, πετώντας τα τηγάνια στο πάτωμα. Όμως αυτό δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. «Έρχονται για επίσκεψη πάντα όταν υπάρχει η τοπική αγορά γιατί μπορούν να μυρίσουν φαγητό», δηλώνει στον Guardian ο Itthipon Thaimonkol, επιθεωρητής του πάρκου.

Ο Δρ Joshua Plotnik, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Hunter College, City University της Νέας Υόρκης, ο οποίος μελετά τον πληθυσμό των ελεφάντων στο ιερό άγριας ζωής Salakpra στη δυτική Ταϊλάνδη, αναφέρει: «Στα χωριά όπου εργάζομαι στην Ταϊλάνδη, οι ελέφαντες εισβάλλουν στις καλλιέργειες σχεδόν κάθε βράδυ. Αυτό είναι ένα πραγματικά δύσκολο ζήτημα τόσο για τους αγρότες όσο και για τους ελέφαντες».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Guardian (@guardian)


Στην Κίνα, ένα κοπάδι ελεφάντων ταξίδεψε για 15 μήνες μακριά από τον φυσικό του βιότοπο, τρώγοντας ολόκληρα χωράφια καλαμποκιού και καταστρέφοντας αχυρώνες στην πορεία. «Περιστατικά σαν κι αυτά αυξάνονται στην Ασία και πιθανότατα οφείλεται στη μείωση των διαθέσιμων πόρων και των διαταραχών στο βιότοπο των ελεφάντων, εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης», αναφέρει ο Plotnik.

«Εάν δεν ικανοποιείται η ανάγκη των ελεφάντων για φαγητό και νερό στο φυσικό τους περιβάλλον, θα βρουν τρόπους να έχουν πρόσβαση σε χωριά ή καλλιέργειες ώστε να αναζητήσουν αυτούς τους πόρους».
 

Διαβάστε επίσης:
Το σχολείο των ζώων
VIDEO: Ο μουσικός που παίζει μουσική στους ελέφαντες
εμφάνιση σχολίων