1
1
σχόλια
243
λέξεις
VIDEO
Ένας κύριος παίζει μουσική σε κακοποιημένους ελέφαντες, βοηθώντας στην ίαση τους. Το βίντεο που αποκαθιστά την πίστη μας στην ανθρωπότητα
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
16 Οκτωβρίου 2019
Πριν από τουλάχιστον 20 χρόνια, ο βρετανός πιανίστας Paul Barton μετακόμισε στην Ταϊλάνδη για να διδάξει μουσική σε ιδιωτικό σχολείο. Εκεί γνώρισε τη σύζυγό του, μια φιλόζωη καλλιτέχνιδα. Το ένα έφερε το άλλο και τελικά ο Barton βρέθηκε σε ένα καταφύγιο ελεφάντων.

Εκεί αναρωτήθηκε πώς θα αντιδρούσαν οι ελέφαντες στο άκουσμα της κλασσικής μουσικής. Θα τους άρεσε; Θα τους βοηθούσε να νιώσουν καλύτερα; Έτσι, με τη βοήθεια εθελοντών, μετέφερε το πιάνο του στο καταφύγιο. Την πρώτη φορά που έπαιξε, έγινε κάτι που τον συγκλόνισε: μια τυφλή ελεφαντίνα, η Κλάρα, σταμάτησε τη βοσκή και έμεινε κοκαλωμένη για όλη τη διάρκεια του κομματιού.


Οι ιστορίες αυτών των ζώων είναι από μόνες τους συγκινητικές. Οι περισσότεροι ελέφαντες είχαν τραυματικές ζωές. Πολλοί κατέληξαν εκεί όταν έπεσαν θύματα κυνηγών, ενώ άλλοι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς, κακοποιήθηκαν ή έμειναν «άστεγοι», αφού εργάζονταν για τους ανθρώπους κάτω από άθλιες συνθήκες ή αποψιλώθηκαν τα δάση στα οποία έμεναν.

Στο Elephants World, οι ελέφαντες είναι ελεύθεροι να περιπλανηθούν όπως θέλουν. Και αυτοί επιλέγουν να περιβάλλουν το πιάνο, γοητευμένοι από τους ηρεμιστικούς ήχους του Mozart, του Bach και του Debussy. Ο κύριος Barton ανεβάζει συχνά βίντεο από τις συναυλίες της ζούγκλας στο κανάλι του στο YouTube. Ο ενθουσιασμός των τεράστιων αυτών ζώων είναι τόσο μεγάλος, που πολλές φορές παίζουν κι αυτά μαζί του. Ποιος ξέρει; Ίσως μια μέρα, να τους διδάξει και σονατίνες.


Διαβάστε επίσης: Το σχολείο των ζώων
εμφάνιση σχολίων