0
1
σχόλια
533
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Οι υπεύθυνοι, παγκοσμίως, είναι μανιακοί. Είναι μανιακοί, και αν δεν κάνουμε κάτι γι 'αυτό, αυτοί οι άνθρωποι θα μας στερήσουν το μέλλον»
 
DOCTV.GR
23 Απριλίου 2021
Οι άνθρωποι λένε μερικές φορές ότι παίρνουμε τα πράγματα πολύ σοβαρά, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε οπουδήποτε. Δεν πρόκειται να καθίσουμε και να περιμένουμε και να είμαστε χαρούμενοι αν εμφανιστεί κάτι. Είμαστε φιλόδοξοι. Πρέπει να είμαστε.

Ξέρω πως είμαι παρανοϊκός και νευρωτικός. Άλλωστε έχω κάνει καριέρα εξαιτίας αυτού.

Μεγάλωσα την εποχή της Θάτσερ. Μεγάλωσα πιστεύοντας πως είμαι ουσιαστικά ανίσχυρος. Αλλά όσο μεγάλωνα, καταλάβαινα πως αυτό ήταν ένας πολύ βολικός μύθος για την πολιτεία.

Κάποιος πρέπει να πει την αλήθεια, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να είναι η δική μου δουλειά.

Νομίζω ότι οι καλλιτέχνες μπορούν να επηρεάσουν μόνο κάνοντας μουσική που προκαλεί τους ανθρώπους, τους ενθουσιάζει και τους βγάζει έξω από τον εαυτό τους. Μουσική που επαναλαμβάνει ό, τι γνωρίζουμε ήδη νεκρώνει το μυαλό μας, τη φαντασία μας και την ικανότητά μας να δούμε πέρα από την κόλαση που βρισκόμαστε.

Μερικές  φορές νομίζω ότι όλες οι φιλανθρωπικές οργανώσεις, το μόνο που κάνουν είναι να καθαρίζουν το αίμα.  Είναι ντροπή.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα είναι ότι οι πολιτικοί υποτίθεται πως θα πρέπει να σχηματίζουν το μέλλον μας. Το πολιτικό πλαίσιο, όμως, είναι κλειστό και νεκρό. Γι’ αυτό οι άνθρωποι στρέφονται σε άλλες πηγές όπως οι τέχνες, επειδή η τέχνη και η μουσική τους προσφέρουν μια σίγουρη ελευθερία.

Οι υπεύθυνοι, παγκοσμίως, είναι μανιακοί. Είναι μανιακοί, και αν δεν κάνουμε κάτι γι 'αυτό, αυτοί οι άνθρωποι θα μας στερήσουν το μέλλον.

Δεν το βλέπω από την άποψη του να αλλάξουμε τα πράγματα, αλλά από την άποψη του να χρησιμοποιήσουμε τη γλώσσα μας και τη μουσική ως όπλα για την καταπολέμηση της mainstream κουλτούρας που αντιπροσωπεύει κυρίως δεξιές πολιτικές θέσεις και εταιρικά συμφέροντα.

Αν έχουμε φτάσει σε μια περίοδο που οι άνθρωποι θα αρχίσουν να καίνε τους δίσκους τους, τότε κάντε το! Είμαστε στο λυκόφως, το σκοτάδι έχει φτάσει. Έχει ξανασυμβεί. Πηγαίνετε να διαβάσετε λίγη Ιστορία.

Μια βασανισμένη ψυχή είναι μια βασανισμένη ψυχή και τελικά θα σταματήσει να λειτουργεί με οποιονδήποτε χρήσιμο τρόπο, εκτός εάν λάβει βοήθεια. Εάν δεν πλέει στη χώρα της ευτυχίας κάθε φορά, όπου όλα είναι σωστά, τότε απλά θα πέσει από την άκρη του κόσμου. Ένας καλός τρόπος που βρήκα για να πλοηγούμαι στη ζωή, είναι η μουσική και τα τραγούδια.

Τα τραγούδια μου είναι τα παιδιά μου. Μερικά μένουν μαζί μου, ενώ μερικά άλλα τα βγάζω έξω. Μπορεί να ακούγεται ηλίθιο ή αφελές, αλλά έτσι είναι.

Νομίζω πως κανένας καλλιτέχνης δεν μπορεί να ισχυριστεί πως έχει πρόσβαση στην αλήθεια, ή σε μια αυθεντική σκοπιά ενός γεγονότος. Έχει όμως κάποια καλύτερα μέσα στη διάθεσή του, επειδή η τέχνη του δίνει ενέργεια σε αυτό με το οποίο καταπιάνεται για να γράψει. Έχει τη μουσική του.

 
Ο Τόμας Έντουαρντ Γιορκ (Thomas Edward Yorke, 7 Οκτωβρίου 1968) είναι Άγγλος μουσικός, γνωστός ως ο βασικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός του εναλλακτικού ροκ συγκροτήματος Radiohead. Παίζει πολλά μουσικά όργανα, κυρίως κιθάρα και πιάνο. Είναι γνωστός για το φαλσέτο στη φωνή του. Το 2008, το περιοδικό Rolling Stone τον κατέταξε ως τον 66ο καλύτερο τραγουδιστή όλων των εποχών. Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των Radiohead, εισήχθη το 2019 στο Rock and Roll Hall of Fame.


Διαβάστε επίσης:
Thom Yorke: Μη φοβάστε
Αρέσουν στα πιτσιρίκια οι Radiohead
Η Νίνα Σιμόν είπε
εμφάνιση σχολίων