0
1
σχόλια
213
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
DOCTV.GR
2 Δεκεμβρίου 2020
Ο Ελιοτ Πέιτζ γνωστός ως Έλεν Πέιτζ έκανε come out ως transgender και non binary. Η Ελεν Πέιτζ έγινε γνωστή όταν προτάθηκε για Όσκαρ για το ρόλο της στην ταινία Junο, αλλά και μέσα από την συμμετοχή της στο σίριαλ The Umbrella Academy για το Netflix.

Σήμερα ο Έλιοτ ζει με τη σύζυγό του ενώ με μια δημόσια και συγκινητική ανακοίνωση στις social σελίδες του ανακοίνωσε την νέα του ταυτότητα γιορτάζοντας γι΄ αυτήν την απόφαση. H είδηση έκανε το γύρο του κόσμου αλλά πολλοί αναρωτήθηκαν τι σημαίνει transgender και non binary;

Οι NB, μη δυαδικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ταυτότητα του φύλου τους δεν μπορεί να οριστεί εντός των περιθωρίων του δυαδικού φύλου. Αντιλαμβάνονται το φύλο τους με έναν τρόπο που υπερβαίνει τον προσδιορισμό είτε ως άνδρα είτε ως γυναίκα.

Εάν το φύλο κάποιου είναι το ίδιο με το οποίο του ανατέθηκε κατά τη γέννηση, αυτό είναι γνωστό ως cisgender (ή cis). Εάν πιστεύει όμως ότι το φύλο του είναι διαφορετικό από αυτό που του έχει ανατεθεί κατά τη γέννηση, μπορείτε να ταυτοποιήσει ως trans ή μη δυαδικό.

Όταν χρησιμοποιούμε τη λέξη τρανσέξουαλ, αναφερόμαστε σε έναν όρο-ομπρέλα που αποτελείται από δυαδικά τρανς άτομα (τρανς άνδρες και τρανς γυναίκες), καθώς και από μη δυαδικά άτομα.


Διαβάστε επίσης:
Εκεί που η αγάπη είναι παράνομη
Άφησε τα ρούχα σου στα αποδυτήρια
Ageism, αυτή η μάστιγα
εμφάνιση σχολίων