0
1
σχόλια
217
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Η Βαρκελώνη αναπτύσσει ένα νέο όπλο στην προσπάθειά της να αυξήσει τα διαθέσιμα ενοικιαζόμενα οικήματα της πόλης: να αναγκάσει την πώληση κενών ακινήτων
 
DOCTV.GR
20 Ιουλίου 2020
Αυτή την εβδομάδα, το τμήμα στέγασης της πόλης έστειλε μήνυμα σε 14 εταιρείες που κατέχουν συλλογικά 194 κενά διαμερίσματα, προειδοποιώντας ότι εάν δεν έχουν βρει μισθωτή μέσα στον επόμενο μήνα, η πόλη θα μπορούσε να καταλάβει αυτά τα ακίνητα, με αποζημίωση στο ήμισυ της αγοραίας αξίας τους.

Αυτές οι μονάδες θα ενοικιαζόταν από την πόλη ως δημόσια στέγαση σε ενοικιαστές χαμηλού εισοδήματος, ενώ οι εν λόγω εταιρείες θα μπορούσαν επίσης να αντιμετωπίσουν πιθανά πρόστιμα μεταξύ 90.000 και 900.000 ευρώ, σύμφωνα με τα ισπανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Από το 2016, είναι νόμιμο για τους δήμους στην περιοχή της Καταλονίας, συμπεριλαμβανομένης και της Βαρκελώνης, να αναλάβουν τον έλεγχο των ακινήτων που έχουν μείνει χωρίς ενοικιαστές για περισσότερα από δύο χρόνια. Οι πόλεις μπορούν στη συνέχεια να τις νοικιάσουν ως προσιτή στέγαση για περίοδο μεταξύ τεσσάρων και δέκα ετών προτού τις επιστρέψουν στον έλεγχο του ιδιοκτήτη τους.

Αυτό το μέτρο, ωστόσο, έχει χρησιμοποιηθεί μόνο σε μερικές περιπτώσεις. Τώρα, χρησιμοποιώντας ένα νομικό εργαλείο που έχει εγκριθεί από την περιοχή της Καταλονίας τον Δεκέμβριο του 2019, η Βαρκελώνη θα έχει επεκτείνει τη δύναμή της να αγοράσει πραγματικά τα διαμερίσματα με υποχρεωτική αγορά, στο 50% της αγοραίας τιμής.


Διαβάστε επίσης:
Η δήμαρχος μείωσε το μισθό της
Η δήμαρχος βάζει πρόστιμο στις τράπεζες
εμφάνιση σχολίων