0
1
σχόλια
268
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Το δημοτικό συμβούλιο του Σόμερβιλ, ψήφισε ομόφωνα υπέρ του νέου πλαισίου συμβίωσης
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
6 Ιουλίου 2020
Η Μασαχουσέτη ήταν η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποίησε το γάμο ομοφιλοφύλων το 2004. Τώρα πρωτοπορεί ξανά, αφού η πόλη Σόμερβιλ αναγνωρίζει και τις πολυερωτικές σχέσεις.

Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα υπέρ του νέου πλαισίου συμβίωσης. Το διάταγμα τέθηκε πρόσφατα σε διαβούλευση προκειμένου να βοηθήσει τους κατοίκους που δεν είναι παντρεμένοι ώστε να έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν τους συντρόφους τους με κορονοϊό που νοσηλευόντουσαν/ «Δεν νομίζω πως είναι δουλειά της πολιτείας να καθορίζει το τί σημαίνει οικογένεια».
 

«Οι άνθρωποι ζουν –και πάντα ζούσαν– σε πολυερωτικές σχέσεις. Αυτή τη στιγμή οι νόμοι μας αρνούνται την ύπαρξή τους»  

Ο J.T. Scott, δημοτικός σύμβουλος που υποστήριξε την κίνηση, λέει: «Οι άνθρωποι ζουν από πάντα σε οικογένειες που περιλαμβάνουν περισσότερους από δύο ενήλικες. Εδώ στο Σόμερβιλ, οι οικογένειες μερικές φορές έχουν έναν άνδρα και μια γυναίκα, αλλά άλλες φορές φαίνεται ότι δύο γυναίκες είναι αδελφές επειδή ζουν μαζί για πάντα, ή μερικές φορές είναι μια θεία και ένας θείος, ή μια θεία και δύο θείοι, που μεγαλώνουν παιδιά…».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι δηλώνουν ότι όλα τα σχόλια που έλαβαν για το διάταγμα ήταν θετικά, ενώ ελπίζουν να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα της πόλης: «Οι άνθρωποι ζουν –και πάντα ζούσαν– σε πολυερωτικές σχέσεις. Αυτή τη στιγμή οι νόμοι μας αρνούνται την ύπαρξή τους και αυτό δεν μου φαίνεται σωστός τρόπος να καταρτίζονται οι νόμοι σε κανένα επίπεδο. Ας ελπίσουμε πως αυτός ο νόμος δίνει και σε άλλους τη νομική βάση για να αρχίσουν μια δημόσια συζήτηση. Και στο μέλλον, μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά μας».


Διαβάστε επίσης:
ΕΡΕΥΝΑ: Αντίο μονογαμία
Μαλατέστα: Έρωτας και ελευθερία
εμφάνιση σχολίων