0
1
σχόλια
243
λέξεις
ΖΗΝ
Γραμμές υποστήριξης μέσω τηλεφώνου και μέσω Skype από το ΕΚΠΑ-Αιγινήτειο, για να μη νιώθουμε ψυχολογικά αβοήθητοι
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
31 Μαρτίου 2020
Καραντίνα, επισφαλείς συνθήκες, αλλαγή της καθημερινότητας. Ο κορονοϊός έχει ανατρέψει την καθημερινότητα της ανθρωπότητας σε παγκόσμια κλίμακα και κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα διαχειρίσιμο ψυχολογικά.

Για να βοηθήσουν την κατάσταση, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Α' Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, οργάνωσαν και  λειτουργούν τηλεφωνική γραμμή βοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά και πέντε ανοικτές γραμμές συμβουλευτικής μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype) για την αντιμετώπιση του «ψυχολογικού αβοήθητου» που βιώνουμε.

Στα αιτήματα ψυχολογικής βοήθειας απαντούν ψυχίατροι και ψυχολόγοι από το Επιστημονικό Διδακτικό Προσωπικό και τους συνεργάτες της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου.

Ώρες λειτουργίας:
Για την τηλεφωνική γραμμή βοήθειας:

Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 210.7297.957, 10:00-16:00
Σάββατο και Κυριακή στο τηλέφωνο 210.7289.240, 10:00-16:00

Την τηλεφωνική γραμμή βοήθειας συντονίζουν η καθηγήτρια ψυχιατρικής και υπεύθυνη του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής, Μαρίνα Οικονόμου, και ο καθηγητής Ψυχιατρικής και υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχοθεραπειών, Γιάννης Ζέρβας.

Για τις Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης:
Καθημερινά στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, 9:00-19:00. Μπορούμε να καλούμε από τον προσωπικό μας λογαριασμό στο Skype τις πέντε διαθέσιμες Γραμμές Βοήθειας στους εξής λογαριασμούς:

Γραμμή Βοήθειας 1: Aiginitio1
Γραμμή Βοήθειας 2: Aiginitio2
Γραμμή Βοήθειας 3: Aiginitio3
Γραμμή Βοήθειας 4: Aiginitio4
Γραμμή Βοήθειας 5: Aiginitio5

Τις γραμμές βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης συντονίζουν ο επιστημονικός συνεργάτης της κλινικής, ψυχίατρος δρ. Κων/νος Κοντοάγγελος και η επιστημονική συνεργάτιδα ψυχολόγος δρ. Θεοδώρα Σκαλή.


Διαβάστε επίσης:
VIDEΟ: «Ο κορονοϊός είναι το μέλλον»
Online +Δωρεάν = Καραντίνα
15 μύθοι και αλήθειες για τον κορονοϊό
Η Ελλάδα δίνει περισσότερα στο ΝΑΤΟ παρά για τον κορονοϊό
εμφάνιση σχολίων