0
1
σχόλια
277
λέξεις
CULTURE
Τέχνες και πολιτισμός στις οθόνες και τα ηχεία για τις ημέρες της καραντίνας
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
18 Μαρτίου 2020
Κλεισμένοι στο σπίτι; Δεν υπάρχει λόγος να βαριόμαστε. Μουσεία, θέατρα, μουσικές, ταινίες σινεφίλ και βιβλία (audio και μη), καταφτάνουν δωρεάν στις οθόνες μας.

ΤΑΙΝΙΕΣ 
Cinobo. Cinema No Borders. Ελληνική πλατφόρμα που αγαπήσαμε ήδη και ειδικεύεται στον ανεξάρτητο, σινεφίλ, διεθνή κινηματογράφο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες της δωρεάν για 14 ημέρες. Cinobo.com

ΘΕΑΤΡΟ
- Παρακολουθούμε nt-archive.gr παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που βρίσκονται ήδη στο ψηφιοποιημένο αρχείο του. Οι παραστάσεις για τα πιτσιρίκια, βρίσκονται εκεί.
- Το live streaming του Θεάτρου Τέχνης θα είναι σύντομα διαθέσιμο εδώ.

E- BOOKS
2.500 ηλεκτρονικούς τίτλους προσφέρει το ηλεκτρονικό αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα χρήσης έως 3 βιβλίων ταυτόχρονα. Ανώτατο όριο είναι τα 36 βιβλία συνολικά το έτος για κάθε αναγνώστη. Εγγραφή είτε μέσω του taxisnet, είτε με την δημιουργία λογαριασμού μέσω email. Πληροφορίες, εδώ.

AUDIO BOOKS
«Ανοιχτή βιβλιοθήκη» για να ακούσουμε ένα ηχητικό βιβλίο. Προσφέρονται 30 έργα ελληνικής και ξένης κλασικής λογοτεχνίας, από Πηνελόπη Δέτλα μέχρι Ντοστογιέφσκι. Openbook.gr

ΜΟΥΣΕΙΑ
H Google, συνεργαζόμενη με περισσότερα από 60 μουσεία από όλο τον κόσμο, δίνει τη δυνατότητα να περιηγηθείτε εικονικά στους χώρους τους και να δείτε με λεπτομέρεια και σε υψηλή ευκρίνεια, από κοντά, σημαντικά έργα τέχνης που φιλοξενούν. Μεταξύ αυτών βρίσκονται μερικά από τα κορυφαία Μουσεία του κόσμου και το Μουσείο της Ακρόπολης. Πληροφορίες, εδώ.

ΟΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
- Η Κρατική Όπερα της Βιέννης, προσφέρει ένα έργο κάθε βράδυ. Πληροφορίες, εδώ.
- Η Μετροπόλιταν Όπερα της ΝΥ προσφέρει στη σελίδα της μια σειρά παραγωγών σε streaming. Τις βλέπουμε εδώ.
- Το Φεστιβάλ Ροσσίνι του Πέζαρο ανοίγει τα αρχεία του και προσφέρει μια παράσταση κάθε βράδυ απ’ τη σελίδα του. Τις παρακολουθούμε εδώ.
- Η Φιλαρμονική του Βερολίνου προσφέρει πάνω από 600 συναυλίες. Περισσότερες πληροφορίες, βρίσκουμε εδώ.
εμφάνιση σχολίων