0
1
σχόλια
259
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Το ποσό των 2 δις είναι λίγο πάνω από 1% του ΑΕΠ της χώρας, την ώρα που οι αμυντικές δαπάνες μας βρίσκονται διαχρονικά πάνω από το 2% του ΑΕΠ
 
PRESS
19 Μαρτίου 2020
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα μέτρα ύψους τριών δις ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την ώρα που επιχειρείται εκ νέου η εξύψωση του προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αυτό ενός «war-time leader» εν μέσω της μη ελεγχόμενης στη χώρα μας πανδημίας του κορονοϊού, τα υποτιθέμενα γενναιόδωρα μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεών του ανέρχονται σε περίπου 1% του ΑΕΠ της χώρας, πολύ χαμηλότερα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης που πλήττονται από τον κορονοϊό και χαμηλότερα από τις αμυντικές δαπάνες που απαιτούνται από τη χώρα μας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Ενδεικτικά μονάχα, η Γερμανία έχει εξαγγείλει μέτρα ύψους 5% του ΑΕΠ της, η Ισπανία 20%, ενώ για να δούμε και μία χώρα με αντίστοιχα οικονομικά μεγέθη με την Ελλάδα, τα μέτρα της Πορτογαλίας ανέρχονται σε 9 δισ. ευρώ, περίπου 4% του ΑΕΠ της.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φτάνουν τα 3,8 δισ. ευρώ, όμως μόνο τα 2 δισ. προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό με τα υπόλοιπα 1,8 δισ. να αναμένονται από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Το ποσό των 2 δισ. ευρώ είναι μετά βίας λίγο πάνω από 1% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ για παράδειγμα οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας βρίσκονται διαχρονικά πάνω από το όριο που απαιτεί το ΝΑΤΟ από τα κράτη-μέλη του, που είναι το 2% του ΑΕΠ.

Πηγή: info-war


Διαβάστε επίσης:
«Έως 3 ημέρες ζει ο κορονοϊός στις επιφάνειες»
15 μύθοι και αλήθειες για τον κορονοϊό
«Κάντε τεστ σε κάθε ύποπτο κρούσμα»
εμφάνιση σχολίων