0
1
σχόλια
229
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Η νέα ομάδα αστυνόμευσης θα κρατά αυτόματα και θα κυκλοφορεί στα πιο τουριστικά σημεία της πόλης
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
23 Ιουλίου 2019
Νέες ομάδες αστυνόμευσης κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας, με κλειστά μαύρα φορτηγάκια. Οι αστυνομικοί-κομάντο κρατούν βαρύ οπλισμό και αυτόματα όπλα.

Οι νέες ομάδες αποτελούνται από 6-7 άτομα. Κινούνται με κλειστά μαύρα φορτηγάκια, κάνουν σκοπιά κυρίως σε κεντρικά τουριστικά σημεία της Αθήνας (Ερμού, Μοναστηράκι, Πύλη Αδριανού) και αλλάζουν βάρδιες ανά 2-3 ώρες. Πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι αυτές οι ομάδες να αυξηθούν και να διευρυνθεί η ακτίνα δράσης τους.

Η δημιουργία της συγκεκριμένης ομάδας αποτελεί μόνο ένα κομμάτι του γενικότερου νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού, ο οποίος προβλέπει επίσης αύξηση του αριθμού των αστυνομικών, με νέες προσλήψεις για τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σκοπός των ομάδων αυτών είναι να αποτρέψουν βίαιες ή τρομοκρατικές ενέργειες και «να αυξήσουν το αίσθημα της ασφάλειας». Τώρα το αν κάποιος μπορεί να νιώθει ασφαλής όταν γύρω του βλέπει αυτόματα όπλα που μοιάζουν με πολυβόλα, είναι άλλη ιστορία.

Τα νέα έρχονται ανάμεσα σε συζητήσεις και σχέδια για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες, και υποχρεωτική την στράτευση στα 18 έτη – πράγμα που αν συμβεί θα την πληρώσει πάλι η ελληνική οικογένεια, καθώς πολλές οικογένειες δεν μπορούν να στηρίξουν οικονομικά όσους κάνουν τη θητεία τους.
 

Διαβάστε επίσης:
H αθηναϊκή αστυνομία ψηφίζει Χρυσή Αυγή
Πρωτιά σε διαφθορά η Ελλάδα
Η έρευνα για τις Αξίες των Ελλήνων
εμφάνιση σχολίων