1
1
σχόλια
290
λέξεις
210
#vgeskaipes. Από την Στέγη στην πλατεία Συντάγματος, για το δικαίωμα της διαφορετικότητας που μας αφορά όλους
 
DOCTV.GR
3 Ιουνίου 2019
Το Athens Pride διεκδικεί εδώ και 15 χρόνια το δικαίωμα στη διαφορετικότητα ενώ το Athens Pride 2019 είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου. Και φέτος η Στέγη, με το Onassis Stegi Pride Week, στηρίζει τη διαφορετικότητα μέσα από μια σειρά δράσεων για ισότητα και δικαιοσύνη.

Το Βγες και Πες είναι η καμπάνια κατά των διακρίσεων στην οποία μπορούμε να λάβουμε μέρος όλοι. Σκοπός είναι να μοιραστούμε τις διακρίσεις που βιώνουμε, είτε ανήκουμε στην LGBTQi+ κοινότητα, είτε όχι. Έχουμε υποστεί bullying; Λεκτική βία; Ομοφοβία; Ενδοοικογενειακή βία; Όποιο κι αν είναι το βίωμά μας, μπορούμε να μιλήσουμε γι αυτό.

Για να γίνουμε μέρος της, λέμε την ιστορία μας σε βίντεο και το μυριζόμαστε στα social media χρησιμοποιώντας το #vgeskaipes. Όλα τα βίντεο που θα συγκεντρωθούν, θα αποτελέσουν υλικό για μια ταινία σε παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, αφιερωμένη στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου.


Ανάμεσα στις δράσεις του Onassis Stegi Pride Week:
- «Ζακ / Zackie Oh». Το βιβλίο που συνεκδίδει η Στέγη με τις εκδόσεις Το Ροδακιό. Είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου και διαθέσιμο στο Περίπτερο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, στην Πλατεία Συντάγματος, για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τη ζωή του Ζακ και να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά του στον αγώνα για τη νομική δικαίωση του άδικου θανάτου του.

- Το ειδικό περίπτερο στο Σύνταγμα, μας περιμένει με υλικό ενημέρωσης για τη μέθοδο προφύλαξης PrEP, η οποία προστατεύει από τον ιό HIV. Σε συνεργασία της Στέγης με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας, Θετική Φωνή.


Info: Onassis Stegi Pride Week, έως 8 Ιουνίου, Εντός & Εκτός Στέγης.

 
Διαβάστε επίσης:
Ένα διάσημο ερευνητικό κέντρο για την υπόθεση του Ζακ
Athens Pride 2019: Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία
Ζακ: «Στη βία απάντα με αγάπη»
εμφάνιση σχολίων