0
1
σχόλια
198
λέξεις
210
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
11 Νοεμβρίου 2022
Απέχει μόλις μία ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας και είναι άλλος κόσμος. Το Μπάφι είναι το καταφύγιο της Πάρνηθας, πέτρινο και ωραίο, μέσα στο ελατόδασος, με ένα όμορφο κηπάκι που μοιάζει να κρέμεται από τον ουρανό, για να αράξουμε αναπαυτικά και να ευχαριστηθούμε τη φύση.

Σε περίπτωση που πεινάσουμε το εστιατόριο του καταφύγιου έχει τα πάντα. Κι αν θέλουμε να αποδράσουμε για περισσότερο από λίγες ώρες, μπορούμε να μείνουμε στον ξενώνα για Σ/Κ και να κάνουμε από ποδήλατο και πεζοπορία, μέχρι πικ-νικ και αναρρίχηση.

Εναλλακτικά, μπορούμε να χωθούμε μέσα και να χαλαρώσουμε δίπλα στο τζάκι, τους περισσότερους μήνες του χρόνου (Μάη μήνα ήταν αναμμένο) απολαμβάνοντας ένα ωραίο τσάι του βουνού με μέλι και κονιάκ. Για τους θερμότερους μήνες το πρόγραμμα έχει οργανωμένη νυχτερινή πεζοπορία κάτω από την Πανσέληνο και ποδηλατικές βόλτες (δείτε το ημερολόγιο εκεί).

Τα sos σχετικά με τη συμπεριφορά μας στο βουνό είναι να μην αφήσουμε καθόλου σκουπίδια πίσω μας, να μην ταϊζουμε τα ελάφια που ζουν στην περιοχή και οι οδηγοί να προσέχουν στον δρόμο για ζώα. Τέλος, είναι καλό να γνωρίζουμε πως με προεδρικό διάταγμα του 1985 τα οικόσιτα ζώα απαγορεύονται στους εθνικούς δρυμούς ακόμα και αν φορούν λουράκι ή φίμωτρο.

 Info: Καταφύγιο Πάρνηθας Μπάφι 
εμφάνιση σχολίων