1
1
σχόλια
201
λέξεις
210
Το φεστιβάλ των ίσων δικαιωμάτων και της καταπολέμησης των διακρίσεων, επιστρέφει. To DOCTV.GR είναι χορηγός επικοινωνίας
 
DOCTV.GR
22 Μαΐου 2019
Δικαιώματα τα οποία δεν είναι αυτονόητα για όλους, διεκδικεί το κίνημα για την ΛΟΑΤΚΙ απελευθέρωση από το 1969 μέχρι σήμερα. Από την παύση της αστυνομικής παρενόχλησης κατά των γκέι και τρανσέξουαλ, μέχρι την προστασία στον εργασιακό χώρο και την θέσπιση νομοθεσίας κατά των διακρίσεων.

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας - Athens Pride είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία στηρίζεται αποκλειστικά σε εθελοντές. Μέσω του ετήσιου Φεστιβάλ και άλλων δράσεων προωθεί την αποδοχή των LGBTQI+ ατόμων, καταπολεμά τη διάκριση και διεκδικεί τα δικαιώματά τους.

Με σύνθημα «Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία», το φετινό Athens Pride μετρά 50 χρόνια από την εξέγερση του Stonewall Inn το 1969 και τη δημιουργία του κινήματος. Επίσης φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια από την πρώτη φορά που τα LGBTQI άτομα της Ελλάδας βγήκαν περήφανα στους δρόμους της Αθήνας, στο πρώτο Athens Pride Parade.

Η φετινή διοργάνωσή τιμά τον ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλο που δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018. Η παρέλαση ξεκινά το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος. Από τις 12:00 η πλατεία θα είναι γεμάτη με δράσεις, ενώ μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει πάρτι.


Info: Athens Pride 2019, 8 Ιουνίου, Σύνταγμα.
εμφάνιση σχολίων