0
3
σχόλια
305
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
«Ο Γιάννης Μπεχράκης μας έδειξε τον δρόμο» λέει για την φετινή βράβευσή της ομάδας του Reuters
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
19 Απριλίου 2019
Το 2016, οι εικόνες του Γιάννη Μπεχράκη για την προσφυγική κρίση έκαναν τον γύρο του κόσμου και στη συνέχεια βραβεύτηκαν με Πούλιτζερ. Φέτος, άλλος ένας έλληνας διακρίνεται για τις εικόνες  που μοιράστηκε με τον φακό του.

Ο φωτορεπόρτερ Άλκης Κωνσταντινίδης, είναι ανάμεσα στους βραβευθέντες με βραβείο Πούλιτζερ στην κατηγορία «Βreaking News Photography». Διακρίθηκε μαζί με την ομάδα του Reuters για την φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.
 

«Ο Μπεχράκης άφησε κληρονομιά για να προχωράμε μπροστά και να δώσουμε διεθνή υπόσταση στη δουλειά των Ελλήνων φωτορεπόρτερ»

Ο Άλκης Κωνσταντινίδης δεν ξεχνά τον Γιάννη Μπεχράκη, ο οποίος το 2016 ήταν επικεφαλής της ομάδας του Reuters που βραβεύθηκε με Πούλιτζερ, για την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης. Όπως δηλώνει στην Καθημερινή «είναι συγκλονιστικό να συμβαίνει για δεύτερη φορά κάποιος να συμμετέχει στην ομάδα των φωτογράφων που παίρνει το βραβείο Πούλιτζερ. Την προηγούμενη φορά το κερδίσαμε με επικεφαλής τον Γιάννη Μπεχράκη. Φέτος με μια άλλη ομάδα. Ο Γιάννης, όμως, είναι ο δάσκαλος για όλους μας. Ήταν και είναι σημείο αναφοράς με τη δουλειά του σε παγκόσμιο επίπεδο».


«Μας έδειξε τον δρόμο. Άφησε κληρονομιά για να προχωράμε μπροστά και να δώσουμε διεθνή υπόσταση στη δουλειά των Ελλήνων φωτορεπόρτερ. Και αυτό το βραβείο είναι αποτέλεσμα μιας διαδρομής που έχει παρελθόν, παρόν και με την παρακαταθήκη που άφησε ο Γιάννης έχει σίγουρα και μέλλον».

Τα βραβεία Πούλιτζερ για το 2019 απέσπασαν όχι μόνο μεγάλα ΜΜΕ, αλλά και τοπικές εφημερίδες. Οι New York Times και Wall Street Journal ήταν ανάμεσα στους νικητές για τα ρεπορτάζ τους για τον πρόεδρο Τραμπ. Η Capital Gazzette του Μέριλαντ βραβεύτηκε για την κάλυψη της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε στα ίδια τα γραφεία της.


Διαβάστε επίσης:
VIDEO: Η ομιλία του Μπεχράκη στα TED
«Είδα την ελπίδα μέσα σε αυτή την κρίση»
ΓΚΑΛΕΡΙ: Πούλιτζερ σε 3 Έλληνες
εμφάνιση σχολίων