1
1
σχόλια
170
λέξεις
VIDEO
Κρύφτηκε τραυματισμένος μέσα στη ζούγκλα και επιβίωσε. Η συναρπαστική ομιλία του Γιάννη Μπεχράκη για τη Σιέρα Λεόνε στο ΤΕDx
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
5 Μαρτίου 2019
«Η αποστολή μου είναι να εξασφαλίσω ότι κανείς δεν θα μπορεί να πει: “δεν γνώριζα”». Γιάννης Μπεχράκης.


Ο πολυβραβευμένος φωτοειδησεογράφος και επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters στην Ελλάδα, Γιάννης Μπεχράκης (1960 – 2 Μαρτίου 2019), δεν μένει πια εδώ. Όμως μέσα σε πάνω από 30 χρόνια, κατάφερε να καλύψει συνταρακτικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο, αφήνοντας παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα: εξεγέρσεις, πολέμους, συρράξεις, καταστροφικούς σεισμούς, το μεταναστευτικό ζήτημα, όλα τα κατέγραψε με τον φακό του, πολλές φορές με κίνδυνο της ίδιας του της ζωής.

Ο Μπεχράκης ήταν επίσης επικεφαλής της ομάδας του πρακτορείου που έλαβε το Βραβείο Πούλιτζερ το 2016, για την κάλυψη της κρίσης των προσφύγων. Το 2013 είχε περιγράψει στα TEDx Athens τη συγκλονιστική εμπειρία του στη Σιέρα Λεόνε, κατά τη διάρκεια της οποίας δραπέτευσε από ομάδα ενόπλων και αναγκάστηκε να κρυφτεί τραυματισμένος μέσα στη ζούγκλα για να σωθεί. Όλη η συγκλονιστική του εμπειρία, βρίσκεται σε αυτό το βίντεο.
εμφάνιση σχολίων