0
1
σχόλια
305
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Μια έρευνα φωτίζει την, όχι και τόσο αναπάντεχη ακροδεξιά και φασίζουσα πραγματικότητα, που ανατέλλει στο βασίλειο της Μέρκελ
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
14 Φεβρουαρίου 2018
Η αστυνομία κατέγραψε πάνω από 1.400 εγκλήματα που στοχεύουν τους Εβραίους στη Γερμανία, μέσα το 2017. Η συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων διεξήχθησαν από ακροδεξιούς εξτρεμιστές ή ανθρώπους με ακροδεξιές τάσεις.

Η εφημερίδα Tagesspiegel δημοσιεύει τη σχετική έρευνα, τα στοιχεία της οποίας συγκεντρώθηκαν ως απάντηση σε ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής και της βουλευτού του αριστερού κόμματος Petra Pau. Τα εγκλήματα περιλάμβαναν 32 πράξεις βίας, 160 περιπτώσεις υλικών ζημιών και 898 περιπτώσεις υποκίνησης βίας.

Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι οι αριθμοί θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, δεδομένου ότι τα στοιχεία δεν είναι ακόμη τελικά, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ: Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ι 1.377 από τις εγκληματικές υποθέσεις –δηλαδή το 95% του συνόλου- διεξήχθησαν από ακροδεξιούς. Οι αρχές απέδωσαν 33 από τα αδικήματα σε αντισημίτες που γεννήθηκαν στο εξωτερικό, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι ισλαμιστές. Άλλες 25 από τις περιπτώσεις είχαν να κάνουν με «θρησκευτικά κίνητρα», συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούσαν είτε ξένους είτε γερμανούς μουσουλμάνους με εξτρεμιστικές πεποιθήσεις. Σε 17 περιπτώσεις, οι αρχές δεν ήταν σε θέση να καθορίσουν το πολιτικό κίνητρο πίσω από το έγκλημα ενώ μόλις σε μία περίπτωση υποκίνησης, θεωρούν πως το κίνητρο είναι αριστερό.

Η Petra Pau σημειώνει ότι «ο αριθμός των υποθέσεων θα μπορούσε να είναι σημαντικά υψηλότερος», αφού πολλοί από τους πληγέντες φοβούνται να αναφέρουν το έγκλημα.

Πρόσφατα, οι Γερμανοί ψήφισαν νομοσχέδιο για την εφαρμογή αυστηρότερων νόμων ώστε να αντιμετωπίσουν τον αντισημιτισμό.

Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία μιας θέσης επιτρόπου, που στόχο θα έχει να αναπτύξει μια στρατηγική η οποία όχι μόνο θα εξαλείψει τα εγκλήματα αλλά κυρίως θα καταφέρει να νικήσει το αντισημιτκικό αίσθημα από το οποίο πηγάζουν.


Διαβάστε επίσης:
ΕΡΕΥΝΑ: 1 στους 2 μαθητές αγνοεί το Άουσβιτς
Η Γερμανία πληρώνειμετανάστες για να φύγουν 
Γερμανία: 100 δις κέρδος από την ελληνική κρίση 

Οι ρίζες του Ναζισμού στην Ευρώπη 

 
εμφάνιση σχολίων