0
1
σχόλια
302
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Πληρώνουν μετανάστες για να φύγουν με υπόσχεση να τους ανακαινίσoυν το μπάνιο! Ευτυχώς οι αεροπόροι της χώρας έχουν άλλη γνώμη!
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
6 Δεκεμβρίου 2017

Μετά τις πρόσφατες εκλογές που ανέδειξαν τρίτη δύναμη το ακροδεξιό AfD, η Γερμανία συνεχίζει την ξενοφοβική της πορεία: ζητά να φύγουν από τη χώρα οι αιτούντες άσυλο που έχει απορριφθεί το αίτημά τους. Το πρόγραμμα με τίτλο «Η χώρα σας, το μέλλον σας, τώρα!», προσφέρει χρήματα εάν οι πρόσφυγες επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Τόμας Ντε Μεζιέρ, δηλώνει στην γερμανική Bild ότι οι πρόσφυγες που θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου μπορεί να λάβουν έως 1.000 ευρώ, ενώ οι οικογένειες μέχρι 3.000 ευρώ.

«Υπάρχουν ευκαιρίες στην πατρίδα σας και θα σας στηρίξουμε στην επανένταξή σας», λέει ο Μεζιέρ και προσπαθεί να δελεάσει τους πρόσφυγες με ποσά για ενοίκια 1 έτους και ανακαινίσεις ή εξοπλισμό κουζίνας και μπάνιου, λες και αυτό είναι που κάνει τους πρόσφυγες να φεύγουν από τις χώρες τους…

Την ώρα που ο Μεζιέρ τάζει ανακαινίσεις μπάνιων, η Βαυαρία εκτοπίζει τους περισσότερους Αφγανούς από οποιοδήποτε γερμανικό κρατίδιο, ενώ το βαυαρικό υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει πως Αφγανοί που μαθαίνουν ότι θα απελαθούν εξαφανίζονται πριν την πτήση τους με τη βοήθεια γερμανικών ομάδων υπέρ των προσφύγων.

Παράλληλα, πολλοί Γερμανοί πιλότοι αρνούνται να συμμετάσχουν στις απελάσεις. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, έχουν σταματήσει συνολικά 222 προγραμματισμένες πτήσεις προς το Αφγανιστάν, το οποίο μάλιστα έχει χαρακτηριστεί «ασφαλής χώρα», παρά τη συνεχιζόμενη κατάσταση βίας και καταπίεσης σε πολλές περιοχές της.

Παρά τις απελάσεις, η Γερμανία παραμένει η χώρα της Ε.Ε. που δέχεται τις περισσότερες αιτήσεις ασύλου. Η Eurostat αναφέρει πως τους πρώτους έξι μήνες του 2017, το γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Μετανάστευσης (BAMF) εξέτασε 388.201 υποθέσεις ασύλου. Παράλληλα, ο αριθμός των προσφύγων που προσβάλλουν νομικά τις αποφάσεις απέλασής τους ολοένα και αυξάνεται -και τουλάχιστον ένας στους τέσσερις τελικά καταφέρνει να κερδίσει την υπόθεση.

εμφάνιση σχολίων