0
1
σχόλια
271
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Το 47% των μαθητών στη Γερμανία δεν γνωρίζει ότι υπήρξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
3 Οκτωβρίου 2017

Μόνο το 59% των Γερμανών μαθητών ηλικίας 14 ετών και άνω γνωρίζουν ότι το Άουσβιτς ήταν ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου, σύμφωνα με νέα έρευνα. Περίπου 1.009 Γερμανοί ηλικίας 14 ετών και άνω ερωτήθηκαν για τις ανάγκες σχετικής  μελέτης και τα αποτελέσματα της έρευνας του Ινστιτούτου Körber, έδειξαν ότι αν και το 96% των Γερμανών εκτιμούν πως τα μαθήματα Ιστορίας είναι σημαντικά/πολύ σημαντικά, τα περισσότερα παιδιά μάλλον δεν τα πάνε και πολύ καλά με αυτή.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες θέλουν το σχολείο να μαθαίνει στα παιδιά να σκέπτονται με κριτική ματιά και θεωρούν πως οι μαθητές να είναι ικανοί να μαθαίνουν πράγματα που βρίσκονται κοντά στη σύγχρονη εποχή. Ο επικεφαλής της έρευνας, Sven Tetzlaff, δηλώνει ανήσυχος για τα ποσοστά και το επίπεδο σπουδών όσον αφορά τα μαθήματα της ιστορίας στα σχολεία. «Τα νεαρά παιδιά μπορούν να παθιαστούν με την Ιστορία μόνο αν έχει κάποια σχέση με τα ίδια και με τις ζωές τους», δηλώνει ο Tetzlaff και με την πρόσφατη είσοδο του ακροδεξιού κόμματος AfD ως τρίτη δύναμη στη γερμανική Βουλή, ελπίζουμε να μη συμβεί κάτι τέτοιο.

Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ: Η μελέτη  διαπίστωσε ότι λιγότερα από τα μισά (47%) παιδιά ηλικίας των 14-16 ετών έχουν ακούσει για το στρατόπεδο θανάτου όπου πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι δολοφονήθηκαν μεταξύ των ετών 1941-1945. Μεγαλώνοντας αρκετά από τα παιδιά της Γερμανίας μαθαίνουν μα και πάλι το ποσοστό αυτό δεν είναι αρκετό αφού στην ηλικία των 17 και άνω, 3 στα 10 παιδιά ακόμα δεν ξέρουν τι είναι το Άουσβιτς. Σε σύνολο πληθυσμού, το 86% των Γερμανών γνωρίζουν ποιός ήταν ο σκοπός των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
 
εμφάνιση σχολίων