0
1
σχόλια
184
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Η βία των ανηλίκων δεν είναι ένα φαινόμενο ξεκομμένο από την ζωή των ενηλίκων». Ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Κωστής Παπαϊωάννου αναλύει τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων
 
DOCTV.GR
3 Οκτωβρίου 2023
«Μέσα στον τελευταίο μήνα, αυτά τα παιδιά έχουν δει στην Αλεξανδρούπολη πολιτοφύλακες να βγαίνουν με τις καρότσες, να πιάνουν μετανάστες, να τους κλείνουν σε κλουβιά και να λένε έχω “δέκα κομμάτια”.

Έχουν δει τον ύπαρχο ενός πλοίου να πετά στην θάλασσα έναν άνθρωπο, να τον πνίγει κι όταν τον ρωτάνε να λέει “νόμιζα ότι ήταν Πακιστανός”.

Χθες είδανε έναν εκλεγμένο δήμαρχο να δέρνει έναν πλημμυροπαθή και μάλιστα ο πλημμυροπαθής να πηγαίνει να του ζητά συγγνώμη μετά.

Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο μέσο επιβολής μιας ιεραρχίας. Είτε είναι ιεραρχία φυλετική, κοινωνική, ταξική, οικονομική, πολιτική κτλ. Τα παιδιά την βλέπουν διαρκώς. Πολύ περισσότερο απ’ ότι το καταλαβαίνουμε εμείς.

Γι’ αυτό και λέω ότι η βία των ανηλίκων δεν είναι ένα φαινόμενο ξεκομμένο από την των ενηλίκων. Τα παιδιά δεν ζουν σε μια γυάλα που είναι μόνο το TikTok, όπως εμείς φανταζόμαστε.»

Ο Κωστής Παπαϊωάννου διευθύνει το ΣΗΜΕΙΟ για τη Μελέτη και Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς και μίλησε για τα περιστατικά βίας στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού (Alpha).
 
εμφάνιση σχολίων