0
2
σχόλια
405
λέξεις
ΖΗΝ

Βγάλτε μια φωτό παρέα μ΄ένα «άσχημο» λαχανικό και πάρτε μέρος στην θαυμάσια εκστρατεία και τον διαγωνισμό της WWF που φωτίζουν το θέμα #UglyFood

DOC TV
3 Οκτωβρίου 2015
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


Πιο άσχημη από τα δύσμορφα φρούτα και λαχανικά είναι η σπατάλη τροφίμων. Bγάζουμε μια όμορφη selfie παρέα με ένα «άσχημο» λαχανικό και παίρνουμε μέρος στο διαγωνισμό του WWF. To DOC TV είναι περήφανος χορηγός επικοινωνίας του #UglyFood.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Κάθε χρόνο πάνω από το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων πετιέται χωρίς να διατίθεται σε χωράφια, σουπερμάρκετ, νοικοκυριά και εστιατόρια.

Ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης κάθε χρόνο πετιούνται 99 κιλά τροφίμων ανά μέλος νοικουριού, ενώ σύμφωνα με έρευνα του προγράμματος WWF - Καλύτερη Ζωή, το 37% των Ελλήνων σπαταλά φαγητό τουλάχιστον 1-2 φορές το μήνα, με τις
ηλικίες 18-34 ετών να αποδεικνύονται περισσότερο σπάταλες.

Την ίδια στιγμή το 30% των φρούτων και λαχανικών της Ευρώπης δεν φτάνουν ποτέ στα ράφια των καταστημάτων, επειδή δεν ανταποκρίνονται στα αυστηρά εμφανισιακά κριτήρια των σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα οι σοδειές να σαπίζουν, μαζί με την ενέργεια, το νερό, τις πρώτες ύλες αλλά και τον ανθρώπινο μόχθο που έχουν ήδη δαπανηθεί για την καλλιέργειά τους.

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Το WWF μας καλεί να ανακαλύψουμε την ομορφιά των «άσχημων λαχανικών» στη γεύση τους, τη μειωμένη τιμή τους και την προστασία του περιβάλλοντος στην οποία συμβάλλουμε επιλέγοντάς τα και να απαθανατίσουμε τη στιγμή με μια selfie. Ο φωτογραφικός διαγωνισμός «του στραβού το δίκιο» είναι τόσο απλός όσο το να βρούμε μια ντομάτα ή ένα καρότο με περίεργο σχήμα, ένα μήλο με σημάδια κ.ο.κ. και να βγάλουμε μαζί τους μια selfie. Ανεβάζουμε τη φωτογραφία μας εδώ τη μοιραζόμαστε στα δικά μας social media, μαζεύουμε σχόλια και likes, και δυναμώνουμε το σύνθημα «δεν υπάρχει τίποτα πιο άσχημο από τη σπατάλη τροφίμων».

Χρησιμοποιήστε το tag #UglyFood

DISCO SOUP STREET PARTY: Εντωμεταξύ, η αγγλική οργάνωση Feedback, το WWF Ελλάς, το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, το British Council και το Slow Food Thrace, και ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνουν εκδήλωση, όπου θα μαγειρευτούν 5.000 μερίδες μπριάμ από λαχανικά που θα κατέληγαν στα σκουπίδια λόγω ασχήμιας ή περίσσειας. Το μενού της ημέρας θα περιλαμβάνει επίσης επιδείξεις μαγειρικής κατά της σπατάλης από γνωστούς σεφ, Disco Soup Street Party από γνωστούς DJ's, εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και anti-food waste coktails!


Info: Feeding the 5000 Athens,  Κυριακή 11 Οκτωβρίου, 11.00-16.00 πλατεία Κοτζιά.


Διαβάστε επίσης:
Όχι στη σπατάλη τροφίμων [Πηγή: www.doctv.gr]

Όχι στη σπατάλη τροφίμων
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ: Ανακύκλωση τροφίμων
TOP 10: Είναι ok και μετά τη λήξη τους!
«Κλέβοντας» φαγητό από τα σκουπίδια

 
εμφάνιση σχολίων