0
1
σχόλια
194
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

Ο φούρναρης από την Κω βοηθάει καθημερινά τους μετανάστες προσφέροντάς τους ψωμί και φωτίζει την άλλη Ελλάδα

DOC TV
2 Οκτωβρίου 2015
«Ο πατέρας μου ήταν αγρότης και ήμασταν οκτώ αδέλφια. Πήγα στην Αυστραλία, όταν ήμουν δεκαπέντε ετών επειδή η οικογένειά μου δεν είχε να φάει. Ήμουν σε μια βάρκα για σαράντα μέρες. Όταν έφτασα εκεί, δεν μπορούσα να βρω δουλειά, δεν μπορούσα να μιλήσω αγγλικά, και ήμουν αναγκασμένος να κοιμάμαι στον δρόμο. Ξέρω πώς είναι να κοιμάσαι στον δρόμο. Έτσι, καθημερινά οδηγώ το φορτηγό μου στο λιμάνι και μοιράζω ψωμί στους πρόσφυγες. Ο γιος μου είναι ο συνεταίρος μου. Μου λέει: «Μπαμπά, σε παρακαλώ. Είναι καλό να βοηθάμε, αλλά όχι κάθε μέρα». Αλλά εξακολουθώ να πηγαίνω κάθε μέρα, γιατί ξέρω πώς είναι να μην έχεις τίποτα». (Κως, Ελλάδα)

Το Humans of New York βρίσκεται στην Ελλάδα και κάνει αυτόν τον καιρό ένα μεγάλο αφιέρωμα στις ιστορίες προσφύγων υπό την αιγίδα της UNHCR.

Μετά τις ιστορίες προσφύγων που μπαίνουν στην Ευρώπη από τα ελληνικά παράλια, το διεθνές Humans of New York παρουσιάζει και μια θετική ιστορία για την ελληνική φιλοξενία. Πριν μερικές μέρες η ιστορία του Μοχάμαντ και τα βασανιστήρια που πέρασε ως πρόσφυγας στη Σαμοθράκη έκαναν τον γύρο του κόσμου.
εμφάνιση σχολίων