0
1
σχόλια
365
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν προμήθεια τεσσάρων μηνών
 
DOCTV.GR | PHOTO: PEXELS
30 Νοεμβρίου 2020
Τα μέτρα εγκλεισμού του Covid έχουν κάνει πιο δύσκολη την πρόσληψη της βιταμίνης D. Οι ευάλωτοι θα λαμβάνουν δωρεάν προμήθεια τεσσάρων μηνών βιταμίνης από το κράτος. Στα άτομα που βρίσκονται στην κλινικά εξαιρετικά ευάλωτη λίστα θα σταλεί μια επιστολή που θα τους προσφέρει την ευκαιρία να επιλέξουν προμήθεια στα σπίτια τους. Οι δωρεάν παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο.  Οι οίκοι φροντίδας στην Αγγλία θα λάβουν αυτόματα προμήθειες από το συμπλήρωμα για τους κατοίκους τους.

Η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας συμβουλεύει όλους τους πολίτες να λαμβάνουν 10 μικρογραμμάρια βιταμίνης D την ημέρα μεταξύ Οκτωβρίου και αρχές Μαρτίου, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, άτομα που δεν βγαίνουν έξω και άτομα με σκούρο δέρμα.
 

Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τη διερεύνηση της σχέσης μεταξύ της βιταμίνης D και της προστασίας Covid-19  

Η βιταμίνη D αναφέρεται συχνά ως η βιταμίνη της λιακάδας επειδή, από τα τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να πάρουν όλη τη βιταμίνη D που χρειάζονται από το φως του ήλιου. Το σώμα δημιουργεί βιταμίνη D από το άμεσο ηλιακό φως στο δέρμα όταν βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους, αλλά μεταξύ Οκτωβρίου και αρχές Μαρτίου οι άνθρωποι δεν λαμβάνουν αρκετή βιταμίνη D από το φως του ήλιου.

«Η κυβέρνηση αναλαμβάνει δράση για να διασφαλίσει ότι τα ευάλωτα άτομα θα έχουν πρόσβαση σε δωρεάν προμήθεια για να τα κρατήσουν μέσα στους πιο σκοτεινούς χειμερινούς μήνες. Αυτό θα υποστηρίξει τη γενική υγεία τους, θα διατηρήσει τα οστά και τους μύες τους υγιή και, ουσιαστικά, θα μειώσει την πίεση στο σύστημα υγείας μας.» λένε οι εκπρόσωποι του συστήματος υγείας στους άγγλους πολίτες και τους παροτρύνουν «Όποιος μπορεί να αγοράσει συμπληρώματα βιταμίνης D συνιστάται να αρχίσει να τα παίρνει τώρα, ακόμα κι αν πληροί τις προϋποθέσεις για παράδοση τον επόμενο χρόνο»

Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τη διερεύνηση της σχέσης μεταξύ της βιταμίνης D και της προστασίας Covid-19, συμπεριλαμβανομένου ενός έργου στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου που διερευνά εάν η διόρθωση των ελλειμμάτων βιταμίνης D των ανθρώπων κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ή / και τη σοβαρότητα του Covid-19 και άλλων οξέων αναπνευστικών λοιμώξεις.


Διαβάστε επίσης:
99χρονος συγκέντρωσε 1,5 εκατ ευρώ υπέρ της υγείας
Νέος νόμος περιορισμού διαδηλώσεων στην Αγγλία ενισχύει τον αυταρχισμό
εμφάνιση σχολίων