0
1
σχόλια
185
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

Ο τηλεπαρουσιαστής που διέγραψε τα χρέη υγείας 9.000 Αμερικανών σε ένα βράδυ

DOCTV.GR
9 Ιουνίου 2016
H μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της τηλεόρασης πραγματοποιήθηκε από τον John Oliver, παρουσιαστή του σόου Last Week Tonight στο αμερικανικό κανάλι ΗΒΟ. Ο γνωστός παρουσιαστής και κωμικός κατάφερε να απαλλάξει 9.000 Αμερικανούς από τα χρέη τους στο σύστημα υγείας. Πως μπορεί να καταφέρει κανείς κάτι τέτοιο;

Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στις ΗΠΑ χρωστούν συνολικά 12 τρισεκατομμύρια δολάρια, χρέη που πωλούνται σε εισπρακτικές εταιρίες που κυνηγούν με κάθε τρόπο τους οφειλέτες, χρησιμοποιώντας συχνά και ανορθόδοξες μεθόδους, όπως απειλές. «Η αγορά του χρέους είναι βρώμικη επιχείρηση, που χρειάζεται επειγόντως μεγαλύτερη εποπτεία. Έτσι, όπως είναι η κατάσταση ο κάθε ηλίθιος μπορεί να μπει σε αυτή τη δουλειά. Και μπορώ να αποδείξω πόσο ανησυχητικά εύκολο είναι.» δήλωσε ο Oliver και έκανε την αρχή δημιουργώντας μια απλή εταιρία στο διαδίκτυο για 50 δολάρια.

Η νεοσυσταθείσα εταιρεία Central Asset Recovery Professional, Inc (έτσι την ονόμασε) έλαβε μια προσφορά για να αγοράσει ιατρικά χρέη αξίας 15 εκατ. δολαρίων έναντι 60.000 δολαρίων. Το χρέος αγοράστηκε και με απόφαση του ιδιοκτήτη της εταιρίας, Oliver, χαρίστηκε στους 9.000 οφειλέτες του. Τόσο απλά.
 
εμφάνιση σχολίων