0
1
σχόλια
197
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

Φυλάκιση και πρόστιμο σε όσους δημοσιεύουν στοιχεία τρίτων, ακόμα και στους γονείς για φωτογραφίες των παιδιών τους

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
11 Μαρτίου 2016
Όποιος δημοσιεύει λεπτομέρειες της ζωής ενός τρίτου προσώπου χωρίς την άδειά του κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και ένα χρόνο και πρόστιμο μέχρι 45.000 ευρώ. Αυτό προβλέπει η νέα γαλλική νομοθεσία και σημαίνει αυτομάτως ότι και οι γονείς αντιμετωπίζουν τις ίδιες ποινές αν δημοσιεύσουν λεπτομέρειες της ζωής των παιδιών τους, όπως οικογενειακές φωτογραφίες στο facebook και στα λοιπά social media.

Η πιθανότητα τα παιδιά να μηνύσουν τους γονείς τους στο μέλλον για δημοσίευση φωτογραφιών τους όταν ήταν νεώτεροι και άρα παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους, δεν είναι ο μόνος λόγος. Η γαλλική αστυνομία υπενθυμίζει ότι οι παιδόφιλοι δρουν συχνά μέσω των ιστοσελίδων, βάζοντας παιδιά στο στόχαστρο έπειτα από ανάρτηση οικογενειακών φωτογραφιών.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο Αντιπρόεδρος του Facebook, Jay Parich, αποκαλύπτει ότι σχεδιάζεται ένα νέο σύστημα ενημέρωσης και προστασίας. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα, κάθε φορά που ένας γονέας θα μοιράζεται κατά λάθος δημοσίως μια φωτογραφία που απεικονίζει τα παιδιά του, το Facebook θα την αναγνωρίζει και θα τον ειδοποιεί ώστε να τη μοιραστεί μόνο με τους φίλους του. Επειδή όμως social media δεν είναι μόνο το Facebook, καλύτερα να είμαστε πολύ προσεκτικοί.
 
εμφάνιση σχολίων