0
1
σχόλια
176
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

Χάρτης ενοικίων που βοηθάει τους Βερολινέζους να καταλάβουν εάν πληρώνουν λογικά ενοίκια

ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
30 Μαΐου 2016
Εδώ και ένα χρόνο το Βερολίνο έχει βάλει στόχο να σταθεροποιήσει τα ενοίκια της πόλης και να αποτρέψει τη μέχρι πρότινος πολύ φθηνή και αγαπημένη πόλη των καλλιτεχνών να μετατραπεί σε αποικία πλούσιων Ευρωπαίων όπως το Λονδίνο. Η γερμανική κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή νομοθεσία που αφορά στις τιμές των ενοικίων στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με άρθρο του Independent, oι ιδιοκτήτες κατοικιών δεν μπορούν να αυξήσουν το ενοίκιο πάνω από το 10% της τιμής που έχει οριστεί για την περιοχή ανά ζώνη. Αν κάποιος διαπιστώσει πως το ενοίκιό του υπερβαίνει την ενδεδειγμένη τιμή, μπορεί να ειδοποιήσει τις αρχές.

Μάλιστα στο πλαίσιο του νομοσχεδίου, η μεγαλύτερη σελίδα εύρεσης ακινήτων Immobilien Scout 24 έφτιαξε έναν χάρτη που απεικονίζει το μετρό του Βερολίνου σε σχέση με τα ενοίκια: στον χάρτη φαίνονται οι συνοικίες με τη μεγαλύτερη ζήτηση ανάλογα με το πόσο κοντά βρίσκονται στους σταθμούς του μετρό και με τις ενδεικτικές τιμές τους. Δεν είναι άσχημη τιμή τα 330 ευρώ τον μήνα για ένα κανονικό διαμέρισμα 70 τετραγωνικών στο Μahlsdorf...
 
εμφάνιση σχολίων