0
1
σχόλια
141
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

Οι εργοδότες τρυπώνουν στην προσωπική αλληλογραφία των εργαζομένων με την ευλογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων

DOC TV
14 Ιανουαρίου 2016
Οι εταιρείες έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν τα προσωπικά μηνύματα των εργαζομένων τους, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Η υπόθεση ξεκίνησε μετά την προσφυγή ενός Ρουμάνου μηχανικού στο ΕΔΑΔ, για παραβίαση του απορρήτου της ιδιωτικής του ζωής από τον εργοδότη του.

Αιτία της απόλυσής του στάθηκε το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε τον messenger της Yahoo όχι μόνο για τις επαγγελματικές του επαφές αλλά και για συνομιλίες με τη φίλη του και τον αδελφό του.

Το δικαστήριο του Στρασβούργου απέρριψε τους ισχυρισμούς του εργαζομένου για την παραβίαση της προσωπικής του ζωής και το απόρρητο της αλληλογραφίας του ενώ τάχθηκε με το μέρος της εταιρείας, δηλώνοντας πως «δεν είναι παράλογο ένας εργοδότης να θέλει να επαληθεύσει αν οι εργαζόμενοι εκτελούν τα επαγγελματικά τους καθήκοντα εν ώρα εργασίας».
 
εμφάνιση σχολίων