0
1
σχόλια
170
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

H Ιταλία παίρνει στα σοβαρά τη ρύπανση και προωθεί δωρεάν μέσα μεταφοράς αλλά και βαριά πρόστιμα για τους πολίτες που ρυπαίνουν

DOC TV
3 Φεβρουαρίου 2016
Στην Ιταλία, από εδώ και πέρα οι καπνιστές που πετάνε τα αποτσίγαρα έξω από τους κάδους θα αναγκαστούν να πληρώσουν πρόστιμα έως και 300 ευρώ.

Άμεσος στόχος της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της ρύπανσης και γι' αυτό προωθεί μέτρα όπως η δημιουργία ενός δικτύου μαζικής μεταφοράς που θα είναι δωρεάν για τους πολίτες και η επέκταση του συστήματος των ποδηλατοδρόμων, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν το Μιλάνο και το Τορίνο.

Η ιταλική Βουλή ψήφισε νέα μέτρα για την «πράσινη οικονομία». Η κυβέρνηση θα διαθέσει 35 εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση της περιβαλλοντικής μόλυνσης που φαίνεται να πνίγει τις μεγαλουπόλεις της χώρας. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ιταλία έχει τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου στην Ευρώπη, λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Πάντως η χώρα φαίνεται να προσπαθεί να βάλει μυαλό, αφού σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πριν από ένα χρόνο τής επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα τεράστιο πρόστιμο που αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ, για ρίψη παράνομων αποβλήτων.
 
εμφάνιση σχολίων