0
8
σχόλια
463
λέξεις
SPECIALS

Η ομάδα του DOC TV Specials δημιούργησε το νέο site της Στέγης

DOC TV Specials
4 Νοεμβρίου 2015

Είχαμε την τιμή να ανατεθεί στην ομάδα μας DOC TV Specials, η οποία ειδικεύεται σε social media management και δημιουργία ήχου και εικόνας, ο σχεδιασμός και η παραγωγή του καινούργιου σπιτιού της Στέγης στο διαδίκτυο. Ο Νίκος Πατρελάκης και η Μελίτα Κάραλη, συνιδρυτές του DOCTV.GR και του DOC TV Specials ανέλαβαν τη σχεδίαση της εμπειρίας του χρήστη (User Experience) στο ευρύ οικοσύστημα τέχνης και πολιτισμού που εκπροσωπεί η Στέγη και το σενάριο (Information Architecture) σύμφωνα με το οποίο τα υλικά των παραστάσεων παρουσιάζονται στις σελίδες. Ο Γιάννης Καρλόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους γραφίστες στη χώρα, αποτύπωσε αυτή τη σχεδίαση, ενώ ο Σάββας Ζαρίφης, ο τρίτος συνιδρυτής του DOCTV.GR και βραβευμένος προγραμματιστής και developer, με την Nitor Systems δημιούργησε τον κώδικα και καθόρισε τις τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν.

Αντί να μπούμε στη διαδικασία της γραμμικής ημερολογιακής απεικόνισης που ακολουθούν τα site των αντίστοιχων οργανισμών διεθνώς, προσπαθήσαμε να απαντήσουμε σε καινούργια ερωτήματα. Ο σύγχρονος δημόσιος χώρος είναι το ψηφιακό πεδίο, στο οποίο καταναλώνουμε όλοι μας ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας. Η ενημέρωσή μας γίνεται ψηφιακά, το ίδιο και η διασκέδαση και η επικοινωνία μας. Το μεγαλύτερο δε κομμάτι αυτής της ψηφιακής περιήγησης αφορά στα κοινωνικά μέσα. Με αυτές τις σκέψεις θελήσαμε να ενώσουμε τις διάφορες ψηφιακές εκφάνσεις της Στέγης σε μια πλατφόρμα, ικανή να χειριστεί τον όγκο της πληροφορίας των παραστάσεων και να τον παρουσιάσει με απλό στο χειρισμό τρόπο, παράλληλα να δημιουργήσει για το υλικό αυτό μια σύγχρονη έξοδο προς στα κοινωνικά μέσα. Βασικό μας μέλημα ήταν το site να έχει την αίσθηση ενός εύχρηστου περιοδικού, που ο χρήστης μπορεί να διαβάζει και να μοιράζεται με ευκολία.

Το τεχνικό μέρος του έργου περιλαμβάνει επίσης την εφαρμογή μιας σειράς από καινούργιες μεθόδους, σχετικά με την κατασκευή των σύγχρονων site. Βασικό μέλημα της ομάδας μας ήταν η βιωσιμότητα του project, σε μια εποχή όπου το τώρα στην τεχνολογία γίνεται αμέσως χτες. Ξεκινώντας με αυτή τη σκέψη, ο κώδικας του Nitor Dynamic CMS έχει δημιουργηθεί με xml/xslt, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να αλλάζουμε themes όταν αυτό χρειάζεται. Όλο το site είναι βέβαια “mobile first” κάνοντάς το πολύ ελαφρύ για τους ραγδαία αυξανόμενους χρήστες από τις κινητές συσκευές και δίνοντάς του σημαντικούς πόντους στα SEO. Η απεικόνισή του διαμορφώνεται από ένα ειδικά για το project σχεδιασμένο css framework με ελάχιστη χρήση javascript, αποτελούμενο από 68 διαφορετικές απεικονίσεις σελίδων και κατηγοριών για τις διάφορες συσκευές, ενώ περιλαμβάνει όλη τη σύγχρονη γλώσσα επικοινωνίας με τα κοινωνικά μέσα και είναι σύμφωνο με τις οδηγίες του w3.

Μαζί με την παρουσίαση του νέου προγράμματος της Στέγης για το 2015-16, άνοιξε στο κοινό το καινούργιο site της, και ελπίζουμε να το χαρείτε εξερευνώντας το όσο εμείς χαρήκαμε σχεδιάζοντάς το. Βρίσκεται εκεί www.sgt.gr


DOC TV Specials: Social media management, Video production, Creative content, Site building, specials.doctv.gr

εμφάνιση σχολίων