0
1
σχόλια
200
λέξεις
ΖΗΝ

Μια ΜΚΟ εθελοντών κτηνιάτρων προσφέρει περίθαλψη σε αδέσποτα ζώα σε όλη την Ελλάδα

ΑΝΝΑ ΣΑΛΒΑΝΟΥ | ΦΩΤΟ: DOC TV CC3
29 Δεκεμβρίου 2015
Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2013 από μία ομάδα φιλόζωων κτηνιάτρων που προσφέρουν δωρεάν κτηνιατρική βοήθεια και περίθαλψη σε αδέσποτα ή και άγρια ζώα, ανάλογα με την περιοχή που δραστηριoποιούνται κάθε φορά.

Με τα αδέσποτα στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας να αυξάνονται συνεχώς, καθώς όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες τα αφήνουν στον δρόμο είτε επειδή δεν μπορούν πλέον να τα συντηρήσουν ή για άλλους λόγους, αλλά και άγρια ζώα να βρίσκονται αποκλεισμένα από ιατρική φροντίδα, η οργάνωση έχει πολλή δουλειά να κάνει.

Η πιο συνήθης δράση μέχρι στιγμής αφορά στον εμβολιασμό, στην τοποθέτηση μικροτσίπ και στη στείρωση των αδέσποτων, ενώ από τα highlights υπήρξε η συμμετοχή στην προσπάθεια διάσωσης του διάσημου κροκόδειλου του Ρεθύμνου.

Οι αποστολές που πραγματοποιούν οι εθελοντές κτηνίατροι γίνονται ύστερα από πρόσκληση των δήμων ή φιλοζωικών σωματείων με αριθμό Πρωτοδικείου. Για λόγους δεοντολογίας, δεν εξυπηρετούνται μεμονωμένα περιστατικά.

Τη χρηματοδότηση έχουν αναλάβει φαρμακευτικές εταιρείες αλλά και εταιρείες ζωοτροφών, ενώ η ομάδα δέχεται και χορηγίες από φιλόζωους, οι οποίοι βέβαια μπορούν να στηρίξουν το έργο των εθελοντών και με άλλους τρόπους όπως με ενεργή συμμετοχή στις δράσεις της.


Info: Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας, email: [email protected], τηλ. 2110-1200-25, Facebook.
 
εμφάνιση σχολίων