0
1
σχόλια
220
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

Φτηνά μπέργκερ, φτηνές συναυλίες και λογικά ενοίκια. Αυτές είναι οι πιο προσιτές πόλεις του youth culture

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
4 Νοεμβρίου 2014
Έχει ήδη τη φήμη ως η πόλη του έρωτα, όμως τώρα το Παρίσι φαίνεται πως είναι  διάσημο στους νέους 15-29 ετών και ως η πιο προσιτή πόλη γι' αυτούς.

Η γαλλική πρωτεύουσα κερδίζει την πρώτη θέση του νεανικού κοινού σύμφωνα με τον Δείκτη Προσιτότητας  του κοινωνικού εγχειρήματος YouthfulCities, που φωτίζει και αποκωδικοποιεί την εξουσία της αστικής νεολαίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι μητροπόλεις βαθμολογούνται σύμφωνα με εννέα παράγοντες: τον κατώτατο μισθό, το ενοίκιο, τα εισιτήρια κινηματογράφου, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τις πτήσεις, τη φορολογία, τις τιμές των συναυλιών αλλά και τις τιμές των αυγών και των μπέργκερ.

 Το Τορόντο έρχεται στη δεύτερη θέση, ενώ το Λος Άντζελες στην τρίτη. Το Λονδίνο βρίσκεται στην τελευταία θέση της δεκάδας.

Το Βερολίνο ήρθε πρώτο σε τέσσερις κατηγορίες: στο φθηνότερο ενοίκιο, στην πιο προσιτή τιμή σε αυγά, σε μπέργκερ και σε εισιτήρια συναυλιών.

Το Παρίσι δεν έρχεται πρώτο σε κάθε κατηγορία, όμως έχει τον υψηλότερο κατώτατο μισθό, πράγμα που όπως φαίνεται είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Οι εργαζόμενοι στο Παρίσι λαμβάνουν τουλάχιστον 12,84 δολάρια την ώρα -σε σύγκριση με 8,63 δολάρια που είναι η αντίστοιχη αμοιβή στο Λονδίνο. 

Οι δέκα πιο προσιτές πόλεις για τους νέους είναι:
1. Παρίσι
2. Τορόντο
3. Λος Άντζελες
4. Σικάγο
5. Βερολίνο
6. Ντάλας
7. Ρώμη
8. Νέα Υόρκη
9. Τόκιο
10. Λονδίνο


Διαβάστε επίσης: ΕΡΕΥΝΑ: Τα 10 καλύτερα μέρη για να ζεις 

εμφάνιση σχολίων