2
1
σχόλια
216
λέξεις
VIDEO

Ένα animation βιντεάκι για τους εσωστρεφείς ανθρώπους και τη συμβολή τους στις μεγάλες ιδέες

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
10 Οκτωβρίου 2014

Αν πάρετε μια ομάδα ανθρώπων και τους βάλετε να εκθέσουν τις ιδέες τους, αυτοί που είναι πιο εξωστρεφείς θα κάνουν την ομάδα να ακολουθήσει τις προτάσεις τους. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι ιδέες είναι οι καλύτερες της ομάδας. Με το πέρασμα από τη γεωργία στη βιομηχανική εποχή και την εποχή των εταιρειών, αρχίσαμε να θεωρούμε τους εξωστρεφείς ανθρώπους πιο χαρισματικούς. Το να είναι κάποιος δυναμικός και διασκεδαστικός άρχισε να μετράει όλο και πιο πολύ.

Κάθε χαρακτήρας έχει τα υπέρ και τα κατά του. Από τον πιο εσωστρεφή μέχρι τον πιο εξωστρεφή. Όμως συνήθως αντιμετωπίζουμε την εσωστρέφεια με προκατάληψη, εστιάζοντας μόνο στα αρνητικά της. Για παράδειγμα, όταν βλέπουμε τους υπολογιστές της Apple, ουσιαστικά βλέπουμε τον Steve Jobs, μια ελκυστική, εξωστρεφή προσωπικότητα. Στην πραγματικότητα όμως ο σχεδιασμός ανήκει στον Steve Wosniak, έναν εσωστρεφή άνθρωπο ο οποίος δούλευε μέρα-νύχτα μόνος του πάνω στην ιδέα. Όταν την υλοποίησε, τη μοιράστηκε με τον Steve Jobs, ο οποίος του πρότεινε να κάνουν μια εταιρεία.

Οι πιο αποτελεσματικές ομάδες είναι αυτές που διαθέτουν τόσο εσωστρεφείς, όσο και εξωστρεφείς ανθρώπους. Και ο ένας ουσιαστικά συμπληρώνει τον άλλο.



Παρακολουθήστε επίσης την ενδιαφέρουσα ομιλία της συγγραφέα Susan Cain στα TED για τη δύναμη των εσωστρεφών ανθρώπων. Με ελληνικούς υπότιτλους.




Διαβάστε επίσης: VIDEO: Ζήτω οι εσωστρεφείς!

εμφάνιση σχολίων