0
1
σχόλια
353
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

Ο παγκόσμιος χάρτης της σεξουαλικής ικανοποίησης. Μέσα στο Top 5 με τις πιο ικανοποιημένες χώρες βρίσκεται και η Ελλάδα

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
27 Φεβρουαρίου 2014
Συντηρητικοί σε κάθε μήκος και πλάτος της Γης έχουν αγωνιστεί πολύ σκληρά κατά των πολιτικών μεταρρυθμίσεων για την απελευθέρωση του σεξ - από τον περιορισμό των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μέχρι κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων κ.ά. Όμως τι επίδραση έχουν όλα αυτά στη σεξουαλική ικανοποίησή μας; Και κυρίως, από τι εξαρτάται η σεξουαλική ευημερία των λαών; Ρεπορτάζ του Alternet φτιάχνει τη λίστα με τις πιο ικανοποιημένες σεξουαλικά χώρες, εξετάζοντας το τι οδηγεί την κάθε χώρα στο σεξουαλικό της απόγειο.

Διαπαιδαγώγηση, οικονομικοί παράγοντες, προσωπική επικοινωνία, κοινωνική ελευθερία, ακόμα και ο καιρός και η διατροφή, όλα παίζουν τον ρόλο τους. Κάθε χώρα έχει τα δικά της ατού που βοηθούν. Και μέσα στο Top 5 με τις πιο ικανοποιημένες χώρες βρίσκεται και η Ελλάδα.

Έρευνα της Durex ισχυρίζεται πως οι Έλληνες κάνουν το περισσότερο σεξ στον κόσμο σε εβδομαδιαία βάση (164 φορές κατά μέσο όρο ετησίως). Όσο για τους ίδιους τους Έλληνες, λένε ότι είναι σεξουαλικά ικανοποιημένοι σε ποσοστό 51%. Ο λόγος που είναι τόσο ικανοποιημένοι σεξουαλικά; Επειδή είναι λιγότερο νευρικοί σε συζητήσεις σχετικά με τις σεξουαλικές επιθυμίες τους. Οι Έλληνες συζητούν το σεξ με τους φίλους τους, στη δουλειά και, το σημαντικότερο, με τους συντρόφους τους. Φυσικά ο ηλιόλουστος καιρός και η μεσογειακή διατροφή βοηθούν και αυτά στη σεξουαλική διάθεση.

Η λίστα με τις πιο ικανοποιημένες σεξουαλικά χώρες:
1. Ελβετία
2. Ισπανία
3. Ιταλία
4. Βραζιλία
5. Ελλάδα
6. Ολλανδία
7. Μεξικό
8. Ινδία
9. Αυστραλία
10. Νιγηρία
11. Γερμανία
12. Κίνα

Οι πιο ικανοποιημένες χώρες δεν είναι όλες ακριβώς προβλέψιμες. Μπορεί η καλοζωισμένη Ελβετία να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με τις μεσογειακές Ισπανία και Ιταλία να ακολουθούν, όμως ίσως να μη φαίνεται λογικό η Νιγηρία, η Ινδία ή η Κίνα να βρίσκονται τόσο ψηλά. Η Κίνα βοηθιέται και από την εξελιγμένη της τεχνολογία. Το cyber sex συνοδεύει ακόμα και τα ζευγάρια. Στη Νιγηρία η σεξουαλική πράξη διαρκεί κατά μέσο όρο περισσότερο από κάθε άλλη χώρα (24 λεπτά), ενώ ίσως το μυστικό της Ινδίας να σχετίζεται με το ότι οι Ινδοί αφιερώνουν πολύ χρόνο στα προκαταρκτικά, είτε πρόκειται για τη σεξουαλική πράξη, είτε για το φλερτ της αποπλάνησης.

εμφάνιση σχολίων