0
2
σχόλια
270
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα εξετάζει κατά φύλο και ηλικία ένα απλό ερώτημα

ΑΝΝΑ ΧΑΡΙΤΟΥ
29 Ιανουαρίου 2014
«Κάνατε σεξ τις τελευταίες 4 εβδομάδες;». Η Εθνική Έρευνα για τη σεξουαλική συμπεριφορά και τρόπο ζωής της Βρετανίας, ζήτησε από 15.000 ενήλικες να μάθει τις σεξουαλικές εμπειρίες τους μέσω συνεντεύξεων.

Το διάγραμμα δείχνει το ποσοστό των ερωτηθέντων που είπε όχι. Όμως κατά μέσο όρο, υπάρχει μια διαφορά 8 εκατοστιαίων μονάδων μεταξύ των ανδρών και των γυναικών που απάντησαν κι από εκεί ξεκινάει ουσιαστικά η συζήτηση (που ανέλαβε να συνεχίζει η εφημερίδα Guardian).
Το σημαντικό και αρκετά αστείο κενό, φαίνεται να έχει τέσσερις πιθανές εξηγήσεις -τουλάχιστον.

1. Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες υπερτερούν αριθμητικά από τις ομοφυλόφιλες γυναίκες και κάνουν περισσότερο σεξ.
2. Πάνω από ένας άνδρας κοιμάται με την ίδια γυναίκα.
3. Οι άνδρες είναι πιθανό να λένε ψέμματα προκειμένου να φανεί ότι κάνουν περισσότερο σεξ
4. Οι γυναίκες είναι πιθανό να λένε ψέμματα προκειμένου να φανεί ότι κάνουν λιγότερο σεξ.

Οι μπάρες στο διάγραμμα (φωτό 2) αντιπροσωπεύουν τους ανθρώπους που δεν είχαν σεξουαλική επαφή τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Όμως θα μπορούσαν επίσης να αντιπροσωπεύουν τα άτομα που δεν είχαν σεξουαλική επαφή τους τελευταίους τέσσερις μήνες, τα τελευταία τέσσερα χρόνια αλλά και ανθρώπους που δεν έχουν κάνει ποτέ σεξ. Έρευνες όπως αυτή από την εταιρεία Durex, προσπαθούν να εξερευνήσουν σε ποια ηλικία κάνουν σεξ για πρώτη φορά οι άνθρωποι σήμερα. Βρέθηκε ότι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή περίπου στα 20,25 έτη ενώ όσοι δεν ολοκλήρωσαν το κολέγιο στα 19 τους. Ωστόσο οι ηλικίες διαφοροποιούνται τρομακτικά ανάμεσα στις χώρες.

Αλλά για να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα, μπορούμε να τσεκάρουμε τον παγκόσμιο χάρτη Παρθενίας εδώ μέχρι να βγει μια πλήρης έρευνα που θα τα συνδυάζει όλα.

εμφάνιση σχολίων