0
1
σχόλια
563
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

Μέλος του νεοσύστατου φασιστικού Νέα Αυγή -που εμπνέεται από τη Χ.Α.!- μιλάει στο αγγλικό περιοδικό Vice

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
3 Δεκεμβρίου 2013
«Καλά του έκαναν του Φύσσα, οι Χρυσαυγίτες που δολοφονήθηκαν είναι μάρτυρες της ευρωπαϊκής ελευθερίας». Το τέλος της λογικής... Περίπου 35 άγγλοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο ανακοίνωσαν επίσημα τη γένεση ενός εθνικιστικού κινήματος, που ονομάζεται The New Dawn (Η Νέα Αυγή).

Η συγκέντρωση έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης μετά τη δολοφονία των δύο Χρυσαυγιτών. Ο Sumi Sadurni, για λογαριασμό του Vice, πήρε συνέντευξη από τον διευθυντή της Νέας Αυγής, «ο οποίος, ως υπερήφανος εθνικιστής, είπε πως θα προτιμούσε να παραμείνει ανώνυμος», και του ζήτησε να του εξηγήσει μερικά πράγματα για τη νέα αυτή πρωτοβουλία.

-Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Κάθε δολοφονία είναι λυπηρό γεγονός, αλλά τα πάντα θα πρέπει να τεθούν στη σωστή βάση. Το άτομο που σκοτώθηκε ήταν υποστηρικτής των βίαιων ομάδων antifa -ήταν ένας αναρχικός που τραγούδησε τραγούδια, με τα οποία καλούσε να δολοφονηθούν οι εθνικιστές. Από ό,τι έχω ακούσει, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια σύγκρουσης ανάμεσα σε δύο ομάδες χούλιγκαν του ποδοσφαίρου. Δεν ήταν ένας αθώος περαστικός (!).

-Υπάρχουν όμως στοιχεία που συνδέουν τη Χ.Α. με τη δολοφονία του Φύσσα. Υπήρξε μια σειρά από περιστατικά τα τελευταία χρόνια, όπου εθνικιστές δολοφονήθηκαν από μέλη των antifa, και το σύστημα δεν έχει αντιδράσει σε αυτό, συλλαμβάνοντας έστω και ένα μέλος της αριστεράς και κάνοντας επιδρομές στα σπίτια τους.

-Σχετικά με τα μέλη της Χ.Α. που δολοφονήθηκαν; Η λέξη «μάρτυρες» ακούστηκε πολύ στη σημερινή συγκέντρωση. Είναι μάρτυρες για την υπόθεση της ευρωπαϊκής ελευθερίας.

-Τι γνώμη έχετε για τη στάση των Μ.Μ.Ε. σχετικά με τις δολοφονίες; Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διαστρεβλώνουν τα πάντα, διότι ελέγχονται από ομάδες ειδικών συμφερόντων που είναι ομόφωνα εχθρικές ως προς εμάς τους εθνικιστές. Οι δολοφονίες των Χρυσαυγιτών είχαν λίγη ή καθόλου κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ ο θάνατος του αντιφασίστα έγινε πρωτοσέλιδο. Αυτό που συνέβη με τον Μανώλη Καπελώνη και τον Γιώργο Φουντούλη ήταν μια σαφής περίπτωση εν ψυχρώ δολοφονίας από το πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα. Δε νομίζω ότι ήταν από απλούς αντιφασίστες -ήταν πολύ επαγγελματικό.

-Μιλήστε μου για τη Νέα Αυγή. Γιατί νομίζετε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται ένα νέο εθνικιστικό κίνημα; Η Νέα Αυγή είναι ένα ιδεολογικό κίνημα σε εμβρυακή κατάσταση αυτήν τη στιγμή. Η απόφαση πάρθηκε από ορισμένους από εμάς που έχουν συμμετάσχει στο κίνημα του Ηνωμένου Βασιλείου, λόγω της γενικής σύγχυσης που επικρατεί στο βρετανικό εθνικιστικό τοπίο. Θέλαμε μια ομάδα με σκληροπυρηνική ιδεολογία από τη μία, και ισχυρή παρουσία στο δρόμο από την άλλη (διαδηλώσεις και τέτοια).

-Τι είδους υποστήριξη περιμένετε; Ευελπιστούμε να προσελκύσουμε ανθρώπους που δεν έχουν πουθενά να πάνε. Ανθρώπους που δε βλέπουν τις καθιερωμένες ομάδες της ακροδεξιάς να κινούνται προς τα εμπρός. Δυνητικά, θα μπορούσαμε να έχουμε μεγάλη υποστήριξη, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η τρέχουσα κατάσταση σε άλλα κινήματα. Η BNP, για παράδειγμα, έχει χάσει ένα τεράστιο ποσοστό των μελών της, ενώ η EDL έχει εσωτερικά προβλήματα μετά την αποχώρηση ηγετικών στελεχών.

-Ναι, αλλά οι άνθρωποι στην Αγγλία δεν είναι οικονομικά απελπισμένοι, για να υποστηρίξουν ένα τέτοιο κίνημα, όπως έγινε στην Ελλάδα. Η πρόκληση είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι στην Αγγλία έχουν ένα πολύ άνετο βιοτικό επίπεδο σε σύγκριση με την Ελλάδα. Ακόμα κι αν παίρνουν επίδομα ανεργίας, εξακολουθούν να μπορούν να πάνε για μια μπύρα πού και πού. Επιπλέον, η βρετανική νοοτροπία είναι πολύ ενθουσιασμένη με το φιλελευθερισμό, το οποίο είναι μεγάλο εμπόδιο. Υπάρχουν σίγουρα πολλές δυνατότητες, καθώς οι άνθρωποι ψάχνουν για κάτι πιο ριζοσπαστικό.
 
εμφάνιση σχολίων