0
1
σχόλια
224
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ανήλικοι πρέπει να διδάσκονται στα σχολεία για τους κινδύνους της πορνογραφίας, σύμφωνα με 8 στους 10 βρετανούς γονείς

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
30 Ιανουαρίου 2019
Σύμφωνα με τους βρετανούς γονείς, η πορνογραφία πρέπει να αποτελεί μέρος του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής. Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι τα σχολεία πρέπει να διδάσκουν τα παιδιά σχετικά με τους κινδύνους της πορνογραφίας από τη στιγμή που είναι αρκετά μεγάλα για να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, όπως δείχνει νέα έρευνα της Εθνικής Ένωσης Εκπαιδευτικών Naht στη Βρετανία.

Για την έρευνα ερωτήθηκαν περίπου 1.000 γονείς. Έξι στους δέκα ανησυχούν πως τα παιδιά τους παρακολουθούν βίαιο ή σεξουαλικό υλικό στο ίντερνετ. Όμως, η δημοσκόπηση αποκαλύπτει επίσης ότι η πλειοψηφία τους (80%) είναι σίγουροι για τη διαδικτυακή ασφάλεια των παιδιών τους.

Ενώ το 51% λένε πως οι μαθητές δε θα πρέπει να διδάσκονται για τους κινδύνους της πορνογραφίας μέχρι να γίνουν έφηβοι, το 42% δηλώνουν ότι θα πρέπει να εκπαιδευτούν από τη στιγμή που είναι αρκετά μεγάλοι για να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Το 83% πιστεύουν πως ζητήματα γύρω από την πορνογραφία πρέπει να αποτελούν μέρος του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής. Το ίδιο ποσοστό θεωρούν ότι οι γονείς και τα σχολεία θα πρέπει να αναλάβουν από κοινού την ευθύνη για τη διδασκαλία των παιδιών σχετικά με το θέμα. Το 13% υποστηρίζουν πως θα έπρεπε να είναι δουλειά των γονέων και μόνο το 4% λένε ότι πρέπει να είναι αποκλειστική ευθύνη των σχολείων.
εμφάνιση σχολίων