0
1
σχόλια
268
λέξεις
ΖΗΝ

Η πιο light εκδοχή που έγινε ποτέ, για να τα τρώμε χωρίς τύψεις

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
6 Φεβρουαρίου 2013

Τα τρουφάκια είναι σαν τα φιστίκια: όποιος τα πιάσει στα χέρια του, τα μασουλάει δυο-δυο, χωρίς σταματημό. Στη συνέχεια η ζυγαριά ανεβαίνει επίσης χωρίς σταματημό. Και δε χωράμε πλέον στο τζιν που έχουμε κρατήσει από το λύκειο για μεζούρα. Έπειτα ξεκινάνε οι ψεύτικοι όρκοι, του στυλ «δε θα τα ξαναβάλω στο στόμα μου ποτέ» και άλλες τέτοιες υπερβολές. Μέχρι που πέφτει στο τραπέζι μια τέτοια -σωτήρια- συνταγή.

ΤΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ
ΥΛΙΚΑ: 16-18 φρυγανιές τριμμένες σε σκόνη, 1 κούπα γάλα 0%, 2 κουτ. σούπας κακάο, 2 βανίλιες, 2 κουτ. σούπας λικέρ της αρεσκείας μας, 1 κούπα γλυκαντικό, έξτρα κακάο ή ρόφημα σοκολάτας για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά (όχι σε σημείο βρασμού) όλα τα υλικά εκτός από τις φρυγανιές. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις 16 φρυγανιές. Ανακατεύουμε μέχρι οι φρυγανιές να απορροφήσουν τα υγρά και το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Αν μας φαίνεται λίγο αραιό, τότε προσθέτουμε και τις άλλες 1-2 φρυγανιές. Όταν το μείγμα κρυώσει, πλάθουμε σε μπαλίτσες. Τις κυλάμε στο κακάο -ή στο ρόφημα σοκολάτας αν θέλουμε περισσότερη γλύκα-, τοποθετούμε σε μία στρώση σε πιάτο και αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες να κρυώσουν. Τρώμε χωρίς τύψεις. Έχουν περίπου 20 θερμίδες το ένα.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε:
1. Τις φρυγανιές με μπισκότα ολικής.
2. Τη μισή κούπα του γάλακτος με χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού.
3. Τη ζαχαρίνη με άλλο γλυκαντικό.
4. Για την επικάλυψη, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τριμμένους ξηρούς καρπούς, ινδική καρύδα, τρούφα και ό,τι άλλο μας αρέσει.

Μερικές από τις αντικαταστάσεις αυτομάτως προσθέτουν θερμίδες, αλλά σε καιρό που δεν είμαστε σε δίαιτα, τι θα τρώμε;

εμφάνιση σχολίων