0
1
σχόλια
151
λέξεις
ΖΗΝ
Mωσαϊκό με κακάο και κουβερτούρα σε γιορτινό remix. Οικονομικό, γρήγορο και νοσταλγικό
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: UNSPLASH
8 Δεκεμβρίου 2025

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. μπισκότα πτι μπερ
250 γρ. κλασική κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας κακάο
100 γρ. βούτυρο
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
150 γρ. καρύδια θρυμματισμένα
90 γρ. cranberries
90 γρ. φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα
2-3 πρέζες mix πιπεριών
80 ml Moscato d’asti (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίζουμε και ψιλοκόβουμε τα υλικά. Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, τους ξηρούς καρπούς, το κακάο, το Moscato d’asti, 2-3 πρέζες mix πιπεριών και ανακατεύουμε.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ψιλοκομμένη κλασική κουβερτούρα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν.

Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά. Μόλις κρυώσει λίγο, το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη. Απλώνουμε το καθένα σε μεμβράνη και τα τυλίγουμε σαν σαλάμι. Βάζουμε τα ρολά στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά. Σερβίρουμε την επόμενη ημέρα.
 

Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Facebook για να βλέπετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν
 

εμφάνιση σχολίων