0
1
σχόλια
300
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Τι λέει ο δικηγόρος τους
 
DOCTV.GR
16 Μαΐου 2024
Εννέα από τους 28 συλληφθέντες της κατάληψης στη Νομική απειλούνται με απέλαση, ως «επικίνδυνοι για την δημόσια τάξη», σύμφωνα με όσα λέει στο tvxs η δικηγόρος Άννυ Παπαρούσου, κάνοντας λόγο για «εξόχως αντιδημοκρατικές διαδικασίες και παράνομες».

Πρόκειται για 8 γυναίκες και έναν άνδρα, (υπήκοοι Αγγλίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Γερμανίας), όλοι-ες διεθνιστές υπέρ της Παλαιστίνης που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, οι οποίοι αν και αφέθηκαν ελεύθεροι από το ποινικό δικαστήριο και η δίκη αναβλήθηκε για τις 28 Μαΐου, κρατήθηκαν αμέσως με το πρόσχημα της διαδικασίας της απέλασης και οδηγήθηκαν στο Αλλοδαπών, ενώ κατόπιν μεταφέρθηκαν στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, όπου και κρατούνται. Ανάμεσά τους Ιρανή προσφύγισσα και Γερμανίδα πολίτης.

«Πρόκειται για διοικητική εντολή για λόγους ασφαλείας και τη στηρίζουν στο ότι θεωρούνται απειλή για ελληνικό κράτος ενώ είναι άνθρωποι εργαζόμενοι με σπίτια και ζωή στην Ελλάδα» λέει η Άννυ Παπαρούσου η οποία δεν μπορεί καν να έρθει σε επικοινωνία με τους ανθρώπους που εκπροσωπεί.

Στο ερώτημα του tvxs αν προστατεύονται από το νόμο απαντά: «Προστατεύονται από τον νόμο για απέλαση, πράγμα όμως το οποίο είναι χρονοβόρο. Αυτό που συμβαίνει δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, να απελαθούν μαζικά και για τέτοιους λόγους, με αφορμή μια κατάληψη.

Περιμένουμε επίσημη ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, αν έχουν ληφθεί ή είναι υπό έκδοση οι αποφάσεις για απέλαση για να ασκήσουν τα ένδικα μέσα.

Αυτή η κίνηση είναι εξόχως αντιδημοκρατική. Η διαδικασία προσαγωγής τους στο αλλοδαπών ήταν παράνομη γιατί δεν υπήρχαν έως εκείνη την ώρα οι αποφάσεις απέλασης. Όλη η διαδικασία πάσχει ως προς τη νομιμότητα και την ουσία».

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στo tvxs.

 
Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Fb για να βλέπετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν  


Διαβάστε επίσης:
Κρίσιμα αντιπλημμυρικά αφαιρέθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης
Διεθνής Αμνηστία: Τι λέει η ετήσια έκθεση για την Ελλάδα;
Financial Times: Μόνο οι δείκτες «ευημερούν» στην Ελλάδα
εμφάνιση σχολίων