0
1
σχόλια
222
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
DOCTV.GR | UNSPLASH
29 Ιανουαρίου 2024
Το Spiegel Online εστιάζει σε παλαιότερη έρευνα της Κομισιόν για τις ευρωπαϊκές πόλεις με την καλύτερη, αλλά και τη χειρότερη ποιότητα ζωής στην Ευρώπη. Στην πρώτη θέση είναι η Ζυρίχη, όπου το «ποσοστό ικανοποίησης» φτάνει το 97% και ακολουθούν η Κοπεγχάγη, αλλά και η άγνωστη φοιτητούπολη του Γκρόνινγκεν στην Ολλανδία με 96%. Ποσοστό ικανοποίησης 95% συγκεντρώνουν η Λειψία της Γερμανίας, το Γκντανσκ της Πολωνίας, η Στοκχόλμη και η Γενεύη. Έκπληξη αποτελεί το ανατολικογερμανικό λιμάνι του Ροστόκ που εμφανίζεται στην όγδοη θέση με 94%, ενώ το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει η Μπράγκα της Πορτογαλίας, η πρώτη πόλη της νότιας Ευρώπης στην κατάταξη.
 
Πού βρίσκεται όμως η Αθήνα; Δυστυχώς στη δεύτερη θέση από το τέλος, καθώς μόνο το 65% των Αθηναίων δηλώνει ικανοποιημένο από τη ζωή σε αυτή την πόλη. Χειρότερο ποσοστό εμφανίζει μόνο το Παλέρμο (62%), ενώ κοντά στην Αθήνα βρίσκονται τα Τίρανα (66%) και η Νάπολη (επίσης 66%).
 
Όπως εξηγεί το Spiegel Online, η κατάταξη προέκυψε από «συνεντεύξεις με συνολικά 71.153 ανθρώπους σε 83 ευρωπαϊκές πόλεις, δηλαδή περίπου 840 σε κάθε πόλη. Κριτήρια αποτελούν μεταξύ άλλων οι υποδομές, το σύστημα υγείας, ο πολιτισμός, η ασφάλεια, το περιβάλλον, η παιδεία και η κατάσταση στην αγορά εργασίας».

Το άρθρο του Γιάννη Παπαδημητρίου δημοσιεύθηκε στην DW. 


Διαβάστε επίσης:
Τα ένοχα μυστικά της διακρατικής υιοθεσίας
Το 52% της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών γίνεται από ανήλικους
Ο Έλληνας νευροχειρουργός που τα βάζει με τον καρκίνο


 
εμφάνιση σχολίων