0
1
σχόλια
282
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Ο Τομ Γουέιτς εξηγεί την διαφορετικότητά του στα παιδιά του
 
DOCTV.GR
7 Δεκεμβρίου 2023
«Τα παιδιά μου αρχίζουν να παρατηρούν ότι είμαι λίγο διαφορετικός από τους άλλους μπαμπάδες. «Γιατί δεν έχεις κανονική δουλειά όπως όλοι;» με ρώτησαν τις προάλλες.

Τους είπα αυτή την ιστορία: Στο δάσος υπήρχε ένα στραβό δέντρο και ένα ίσιο δέντρο. Κάθε μέρα, το ίσιο δέντρο έλεγε στο στραβό δέντρο, «Κοίταξε εμένα, είμαι ψηλός, είμαι ίσιος, και είμαι όμορφος. Κοίτα εσένα, είσαι στραβό και λυγισμένο. Κανείς δεν θέλει να σε κοιτάξει». Και μεγάλωσαν σε εκείνο το δάσος μαζί.

Και μια μέρα ήρθαν οι υλοτόμοι, και είδαν το στραβό δέντρο και το ίσιο δέντρο, και είπαν: «Απλά κόψτε τα ίσια δέντρα και αφήστε τα υπόλοιπα». Έτσι οι ξυλοκόποι μετέτρεψαν όλα τα ίσια δέντρα σε ξυλεία και οδοντογλυφίδες και χαρτί. Και το στραβό δέντρο είναι ακόμα εκεί, κάθε μέρα δυναμώνει και γίνεται πιο παράξενο».


Ο Τόμας Άλαν Γουέιτς (7 Δεκεμβρίου 1949) είναι Αμερικανός μουσικός, τραγουδοποιός, συνθέτης και ηθοποιός. Έχοντας διαμορφώσει ένα αμιγώς προσωπικό ιδίωμα, αντλεί υλικό από ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών, από τα μπλουζ, τη γκόσπελ και την τζαζ μέχρι το μουσικό θέατρο και την οπερέτα, χωρίς να είναι δυνατό να καταταχθεί σαφώς σε μια συγκεκριμένη μουσική σκηνή. Το πολύπλευρο και αντικονφορμιστικό έργο του περιλαμβάνει επίσης συνθέσεις για το μουσικό θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ έχει ασχοληθεί με την ηθοποιία αναλαμβάνοντας κυρίως μικρούς ρόλους. Η θεματολογία των τραγουδιών του κυριαρχείται από ατμοσφαιρικές περιγραφές περιθωριακών και γκροτέσκ χαρακτήρων, αλλόκοτες ιστορίες, αλλά και ρομαντικές αφηγήσεις δοσμένες συνήθως στη μορφή μιας συμβατικής μπαλάντας. Διακρίνεται για την ιδιόρρυθμη και ευέλικτη φωνή του. Έχει τιμηθεί με δύο βραβεία Γκράμι για τους δίσκους Bone Machine και Mule Variations.


Διαβάστε επίσης:
Tom Waits: Ελπίζω μόνο να μη σ' ερωτευτώ
Γουόρεν: Σ' έχει επιλέξει
Τα βήματα της ερωτικής αποπλάνησης
εμφάνιση σχολίων