0
1
σχόλια
185
λέξεις
210
DOCTV.GR
30 Οκτωβρίου 2023
Το κύκνειο άσμα του Επίτιμου Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλου έμελλε να είναι και το τελευταίο αδημοσίευτο μουσικό έργο του αείμνηστου και παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτη Vangelis aka Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του Πλανηταρίου η παράσταση αυτή κάνει μια ανασκόπηση σε προηγούμενες παραστάσεις του, με ακυκλοφόρητη μουσική του Vangelis και αφηγητή τον Διονύση Σιμόπουλο.

Ένας φόρος τιμής στην Επιστήμη και στην Τέχνη από δύο δημιουργούς που η φιλία και η αλληλοεκτίμηση του ενός για τον άλλον είναι περισσότερο από εμφανής σε αυτό το έργο. Από την έμφυτη «ανάγκη» που μας χαρακτηρίζει ως νοήμονα όντα να εξερευνούμε το Σύμπαν, στην προσπάθειά μας να ανακαλύψουμε τα μυστικά των άστρων, και από την γέννηση του Ηλιακού συστήματος στην εμφάνιση της ζωής στην Γη, η παράσταση αυτή είναι εντέλει ένα συναρπαστικό ταξίδι ανακαλύψεων, που καταλήγει στο εξής απλό συμπέρασμα: «είμαστε πραγματικά όλοι μας αστρόσκονη, και κάποια μέρα θα ξαναγυρίσουμε στα άστρα».


Είμαστε Αστρόσκονη, Ίδρυμα Ευγενίδου: Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, Τηλ. (+30) 210 9469600, Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό: €7, Μειωμένο: €5, Σχολικό: €4, Ομάδες (20+): €5


Διαβάστε επίσης:
Είμαστε όλοι μας αστρόσκονη
Σιμόπουλος: Dies Natalis Invicti Solis
Vangelis: «Κολυμπάμε μέσα στη μουσική»
εμφάνιση σχολίων