1
1
σχόλια
225
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Ο διάσημος Αιγύπτιος κωμικός σε μια συνέντευξη με θέμα τον πόλεμο στη Γάζα, που έγινε viral
 
DOCTV.GR
21 Οκτωβρίου 2023
Η συνέντευξη του Bassem Youssef, πρώην καρδιοχειρούργου και νυν διάσημου κωμικού, που ζει στο LA., δόθηκε στον Piers Morgan και την εκπομπή Uncensored, με θέμα τον πόλεμο του Ισραήλ με την Παλαιστίνη που έγινε viral.

«…Συμβαίνει συνέχεια. Το συνηθίσαμε. Αυτοί οι Παλαιστίνιοι είναι πολύ δραματικοί, λένε, το Ισραήλ μας σκοτώνει. Αλλά δεν πεθαίνουν ποτέ, όλο επιστρέφουν! Είναι πολύ δύσκολο να τους σκοτώσεις. Το ξέρω γιατί είμαι παντρεμένος με μία Παλαιστίνια. Προσπάθησα πολλές φορές, δεν μπόρεσα να την σκοτώσω…».

«Αν χαρακτηρίσει κάποιον κακό, τότε είναι εντάξει το να εξοντωθεί. Αυτά τα πράγματα δεν είναι καινούργια. Η Δύση χτίστηκε πάνω σε αυτές τις αναπαραστάσεις. Ίσως μια λύση θα ήταν να σκοτώσουμε όσους περισσότερους Παλαιστίνιους μπορούμε και να αφήσουμε κάποιους να επιβιώσουν σαν είδη υπό εξαφάνιση που δεν θα μας ενοχλούν πια. Και να κάνουμε μια καμπάνια για τη διάσωση αυτών των λίγων που θα μείνουν»

«Αυτή τη στιγμή ένα 20% των Παλαιστινίων περνάει από φυλακή του Ισραήλ, είτε ως σύλληψη, είτε ως ανάκριση, είτε στα πλαίσια βασανιστηρίων. Οι υπόλοιποι από αυτούς ζουν σε μια καθημερινή καταπίεση χάνοντας τη ζωή τους και τα εδάφη τους, τη γη τους. Αν εσύ ζούσες έτσι μετά από τόσες δεκαετίες, θα συμπαθούσες τον δυνάστη σου;»Διαβάστε επίσης:
Ο Άμος Οζ για τη Γάζα
Ο εποικισμός της Παλαιστίνης
Ένας ποιητής γράφει από τη Γάζα
εμφάνιση σχολίων