0
1
σχόλια
275
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Μπαίνει απ’ το παράθυρο τη νύχτα. Σε κάνει να πιστεύεις στον Θεό…»
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
19 Ιουλίου 2023
Δεv είναι θάλασσα. δεν είναι νησί. ραγισμένο εμαγιέ με τέσσερα θηλυκά σύκα. φωτιά εφήβων σ' αμμουδιά. μήτε καμπαναριό σ' ασβεστωμένη στύση. χωριά που τρεμοσβήνουν σαν ξαπώσταμα αστρικό σε πεδινή περιοχή πριν από την επιστροφή στον γαλαξία.

Είναι μονάχα αέρας. Μπαίνει απ’ το παράθυρο τη νύχτα. Σε κάνει να πιστεύεις στον Θεό. Βουίζει σε νησιώτικη ανηφόρα. Τρελαίνει τη ρίγανη, τα κατσίκια. Κάνει τις ελιές Τρωάδες. θρήνος συριστικός. ασημένιος. σχεδόν ξερίζωμα.

Το Μπλου Σταρ παπάκι πλαστικό στο μπάνιο κακομαθημένου Ποσειδώνα. ξεκαρφώνει γλάρους. μαστιγώνει μπουγάδες. κάνει τους ανθρώπους να συγκρούονται παράφορα. σαν μεθυσμένα ποτήρια. κοπάζει κι οι καρδιές σταματούν. μονάχα αέρας είναι. γι’ αυτό και μας σαρώνει. γι’ αυτό και δεν πιάνεται. Για το καλοκαίρι λέω.


Ο Κυριάκος Χαρίτος (1977) είναι συγγραφέας, γεννήθηκε στη Χαλκίδα και μεγάλωσε στην Αυστραλία. Σπούδασε στην Αθήνα και στην Αγγλία, όπου δούλεψε και ως ηθοποιός σε περιπλανώμενο θίασο physical comedy. Έχει γράψει πέντε παιδικά βιβλία: Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη, Το Βιβλίο των δικών σου Χριστουγέννων, Το Τραγούδι του Ύπνου (Μεταίχμιο), Ο μικρός Μανού και το φεγγάρι (Ποταμός), Το όλο και το λίγο (Καστανιώτης), για τα οποία ήταν υποψήφιος για το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας και για το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Βιβλίου. Έχει μεταφράσει παιδική λογοτεχνία και τις κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς για τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Το 2007 στη Δράμα βραβεύτηκε για το σενάριο της ταινίας «Εν Θερμώ». Το 2016 κυκλοφόρησε το ποιητικό του έργο Το Επί Ματαίω (εκδ. Κέδρος) και το 2023 τη Μικρή εγκυκλοπαίδεια του θανάτου (εκδ. Στερέωμα), Δημοσιεύει πεζά και ποίηση στα περιοδικά Οδός Πανός και Εντευκτήριο.


Διαβάστε επίσης:
Νερούδα: Ποιήματα του καλοκαιριού

Λακαριέρ: Το Ερωτικό λεξικό της Ελλάδας
Ρίτσος: Υπέροχες νύχτες του Ιουλίου
εμφάνιση σχολίων