0
1
σχόλια
213
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Μερικά απ’ τα λόγια μας, τόσο που διαστρεβλώθηκαν απ’ τον εχθρό, γίνανε αγνώριστα»
 
DOCTV.GR
11 Ιουλίου 2023
Λες: Άσχημα τα πράγματα για την υπόθεσή μας. Το σκότος εξαπλώνεται. Οι δυνάμεις συρρικνώνονται. Τώρα, μετά από τόσο πολλά χρόνια που κοπιάσαμε, είμαστε σε δυσκολότερη θέση απ’ ό,τι στην αρχή.
 
Μα ο εχθρός στέκει ισχυρότερος από ποτέ. Οι εξουσίες του σαν να ’ναι διογκωμένες. Έχει πάρει αήττητη θωριά.
 
Μα έχουμε κάνει λάθη κι εμείς, δε χωρεί αμφιβολία. Ο αριθμός μας φυλλορροεί. Τα συνθήματά μας τελούν υπό σύγχυση. Μερικά απ’ τα λόγια μας, τόσο που διαστρεβλώθηκαν απ’ τον εχθρό, γίνανε αγνώριστα.
 
Απ’ όσα είπαμε, τώρα, τι είναι λάθος απ’ αυτά: ορισμένα ή όλα;  Σε ποιον υπολογίζουμε ακόμα; Τι είμαστε, περισσεύματα απόβλητα απ’ το ρεύμα που βρίσκεται εν ζωή; Θ’ αποτραβηχτούμε χωρίς πια να καταλαβαίνουμε κανέναν κι ούτε να μας καταλαβαίνει κανείς;
 
Είναι θέμα τύχης για εμάς; Αυτά ρωτάς. Δεν περιμένω καμιά άλλη απάντηση, μόνο τη δική σου!
 
 
Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ (10 Φεβρουαρίου 1898 - 14 Αυγούστου 1956) ήταν Γερμανός δραματουργός, σκηνοθέτης και ποιητής του 20ού αιώνα. Γεννήθηκε ως Eugen Berthold Friedrich Brecht. Θεωρείται ο πατέρας του «επικού θεάτρου» (Episches Theater) στη Γερμανία. Κάποια από τα έργα του είναι η Όπερα της Πεντάρας, Ο καυκασιανός κύκλος με την κιμωλία και Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν.Διαβάστε επίσης:
Μπόλντουιν: Ούτε μια σπιθαμή χώρου για σένα
Μαγιακόφσκι: Ελευθερία
Μπάουμαν: Το κακό είναι ανίκητο
εμφάνιση σχολίων