0
1
σχόλια
322
λέξεις
210
Και τι σημαίνει αυτό ακριβώς;

 
ΑΝΝΑ ΧΑΡΙΤΟΥ
1 Μαΐου 2023
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι έγκλειστοι άνοιξαν τα σπίτια τους και υιοθετήθηκαν πολλά ζώα συντροφιάς. Αυτό είναι ίσως και ένα από τα λίγα καλά που άφησε πίσω η καραντίνα. Με την επανεκκίνηση της εστίασης στην Αθήνα, τα στέκια άρχισαν να γεμίζουν με σκυλάκια –άλλωστε χιούμανς και σκύλοι δέθηκαν με νέους τρόπους.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πλέον αρκετά φιλικά στέκια προς τα ζώα όπου μπορείς να δουλέψεις, να πιείς καφέ ή να βγεις για ποτό το βράδυ και σε μερικά από αυτά σου σερβίρουν νερό για το σκύλο σου με το που εμφανίζεσαι. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού πλέον στην πλατεία της Κυψέλης ή στο Παγκράτι, την Κυριακή το μεσημέρι βλέπεις περισσότερους χιούμανς να συνοδεύονται από σκύλους παρά «σκέτους».

Τα dog café υπάρχουν σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η είδηση ότι άνοιξε το πρώτο café για σκύλους σε μια Αθήνα που βιώνει ανείπωτη οικονομική κρίση, προκαλεί σε κάποιους γέλια και σε άλλους θυμό, αλλά επειδή οι χαρές της ζωής είναι λίγες σε αυτή τη χρονική συγκυρία ας μην είμαστε τόσο σκληροί άνθρωποι.

Το café RIS Project στο Παγκράτι φτιάχνει γλυκά (και σύντομα και τροφές) για σκύλους υπό τις οδηγίες διατροφολόγων. Η ιδέα ξεκίνησε από την θλιβερή διαπίστωση που κάνουμε όλοι οι χιούμανς με ζωάκια συντροφιάς: τα παιδιά μας τρώνε βιομηχανικές τροφές φουλ στα συντηρητικά. Τα γλυκά του RIS, μπορούν να τα φάνε τόσο οι σκύλοι όσοι και οι γονείς τους, αν και υπάρχουν ξεχωριστά γλυκά για τους ανθρώπους.

Σε τελική ανάλυση, αν αυτό το «human friendly» στέκι κάνει τα σκυλάκια να βγαίνουν περισσότερο από τα διαμερίσματα, και τους ταΐζει και σωστό φαγητό, αυτό είναι σίγουρα ένα καλό νέο. Επίσης μην ξεχνάτε: στις μέρες μας υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να βγουν και να πάνε κάπου μόνο με το ζωάκι τους παρά να κάνουν παρέα με κάποιον άλλον άνθρωπο.

RIS Project: Ερατοσθένους 27, Παγκράτι, Αθήνα
 
Διαβάστε επίσης:
24 απαντήσεις για την γάτα σου

Σιμπόρσκα: Γάτα σε άδειο διαμέρισμα
ΕΡΕΥΝΑ: Ναι, η γάτα σου επικοινωνεί
εμφάνιση σχολίων