0
1
σχόλια
333
λέξεις
ΖΗΝ
Το αγαπημένο, εύκολο, οικονομικό και «γιαγιαδίστικο» γλυκό εμπλουτίζεται με πορτοκάλι, μερέντα ή αλκοόλ
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
2 Ιουνίου 2022
Είτε το λέμε μωσαϊκό είτε κορμό, το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει σπίτι που να μην περιλαμβάνει αυτό το γλυκό πολύ ψηλά στις αγαπημένες γεύσεις. Η παραδοσιακή συνταγή δεν είναι μία και οι παραλλαγές άπειρες. Εμείς αγαπάμε πολύ και τις εκδοχές του με πορτοκάλι, μερέντα, ή αλκοόλ και ξηρούς καρπούς.

ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ: 2 πακέτα πτι-μπερ, 5 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη, 3 κουτ. σουπ. κακάο, 3 αυγά, 250 γρ. βούτυρο, 1 πορτοκάλι (ξύσμα & χυμό).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο. Τα ανακατεύουμε καλά να λιώσουν και τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι και στο τέλος τα αυγά, ανακατεύοντας καλά για να μην ψηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα στα σπασμένα μπισκότα, τα ανακατεύουμε και τα στρώνουμε σε διαφανή μεμβράνη τυλίγοντας σε ρολό. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και σερβίρουμε.

ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ
ΥΛΙΚΑ:
1,5 πακέτα πτι-μπερ, 250 γρ. κρέμα γάλακτος, 1 μεγάλο κουτί Μερέντα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψει. Ανακατεύουμε τη Μερέντα με την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε το μείγμα στα μπισκότα και τα ανακατεύουμε για να ενωθούν. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα, το κάνουμε ρολό και το βάζουμε να παγώσει.

ΜΕ ΑΛΚΟΟΛ
ΥΛΙΚΑ:
1,5 πακέτα πτι-μπερ, 1 πακέτο μαργαρίνη, 1 κουβερτούρα, 5 κουτ. σουπ. κακάο, 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι, 1 κούπα καρύδια χοντροσπασμένα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο με την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε το γάλα με το κακάο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά. Μέχρι να ζεσταθεί. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ρούμι και αφήνουμε να κρυώσει αρκετά. Ρίχνουμε τα σπασμένα με το χέρι μπισκότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν τα μπισκότα από το μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα, το κάνουμε ρολό και το βάζουμε να παγώσει.


Διαβάστε επίσης:
ΣΥΝΤΑΓΗ: Πίτα με μελιτζάνα
ΣΥΝΤΑΓΗ: Κοτοπιτάκια με γιαούρτι
ΣΥΝΤΑΓΗ: Ρολάκια καταΐφι με μοτσαρέλα, φιστίκι Αιγίνης αγαύη

 
εμφάνιση σχολίων